Opbouw gietvloer

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een gietvloer kan op bijna ieder type ondervloer worden aangebracht. De conditie en vorm van de ondervloer bepaalt echter of en welke werkzaamheden er eerst nog moeten worden uitgevoerd. Bovendien kan het zo zijn dat de ene ondergrond meer voorbewerking nodig heeft dan een ander type ondervloer. Hieronder geven we dan ook meer informatie over de verschillende ondervloeren, waarbij onder meer duidelijk wordt welke type ondergrond het meest ideaal zijn om een gietvloer over aan te brengen.

Opbouw gietvloer: ondergrond voor een gietvloer

Het is belangrijk dat de ondergrond vlak is. Een gietvloer wordt namelijk gegoten aangebracht. Naast dat het oppervlak vlak moet zijn, dient de vloer ook stabiel te zijn. Verschillende soorten ondervloeren zijn mogelijk, zoals tegels, hout en beton. Er kunnen verschillende soorten voorbereidingen worden getroffen, afhankelijk van het type ondervloer.

Gietvloer over tegels aanbrengen

Een tegelvloer is niet helemaal vlak doordat er voegen zijn of er ruimte tussen de tegels zit. De tegelvloer moet in elk geval vlak liggen of vlak gemaakt worden door deze te egaliseren. Vervolgens dient de ondergrond opgeruwd te worden. Verder is het soms mogelijk om voor een extra gietlaag te kiezen die een egaliserend effect heeft. Dit kan echter weer alleen op het moment dat de tegels weinig niveauverschillen laten zien.

Gietvloer op hout aanbrengen

Hout kan als ondergrond voor een gietvloer dienen, maar ook hiervoor geldt dat het oppervlak wel vlak dient te zijn. Bovendien moet de houten vloer stevig genoeg zijn. Hout heeft als nadeel dat er sprake is van inkrimping en uitzetting door luchtvochtigheid of hoge temperatuurverschillen. Het is daarom ook beter om eerst een geluidsisolerende laag aan te brengen voordat er gestart wordt met het leggen van de gietvloer. Dat kan wel extra kosten met zich meebrengen.

Gietvloer op beton aanbrengen

Beton is een prima ondergrond en zelfs een perfecte ondervloer te noemen voor het aanbrengen van een gietvloer. Enige voorbewerking is wel nodig. Bijvoorbeeld het opschuren van het beton. Er ontstaat dan een extra ruw oppervlak en dat vormt de basis voor een perfecte hechting.

Gietvloer op natuursteen aanbrengen

Een gietvloer kan uitstekend aangebracht worden over een vloer van natuursteen. Hiervoor geldt net als voor alle ondergronden dat de vloer vlak en vormvast moet zijn. De tegels dienen dus vast te liggen en het oppervlak moet vlak zijn. Het schuren van de vloer is nodig om een ruwe basis te creëren, zodat een perfecte hechting tot stand kan komen. Het is doorgaans ook zo dat er een egalisatielaag aangebracht wordt.

Opbouw gietvloer in lagen

De gietvloer wordt in lagen opgebouwd. Na het eventueel voorbereiden van de ondervloer, zoals schuren of egaliseren, wordt de primer als eerste aangebracht. Dan kan er een egalisatielaag aangebracht worden om vervolgens de gietvloer te realiseren. Deze laag wordt nog voorzien van een beschermende coating. De gietvloer bestaat dus uit meerdere lagen en u kunt rekening houden met een droogtijd voor elke laag. Dat is ook een reden dat het altijd meerdere dagen duurt voordat de gietvloer gereed is. Meer lezen over het laten leggen van een gietvloer? Lees dan de pagina gietvloer leggen: stap voor stap.

Wat zijn geen geschikte ondervloeren?

Er zijn ook een aantal ondervloeren die niet echt geschikt zijn om een gietvloer op aan te brengen. Het gaat dan bijvoorbeeld onder meer om vloeren als zeil, marmoleum, kurk en linoleum. Maar, uitzonderingen doen zich altijd voor. G-vloeren kan bij bepaalde vloersoorten natuurlijk altijd langskomen om te beoordelen of een ondervloer wel of niet geschikt is. Indien de ondervloer bijvoorbeeld niet geschikt blijkt, kan de vloer verwijderd worden om vervolgens toch een gietvloer over aan te brengen.

Neem contact op met G-vloeren.nl

Mocht bovenstaande informatie nog niet voldoende zijn dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen. Wij zijn telefonisch en per mail bereikbaar en zijn u graag van dienst. Een offerte is overigens vrijblijvend en gemakkelijk online aan te vragen. Wilt u naar onze showroom komen? Maak dan direct een afspraak. Onze showroom is gevestigd in Amsterdam, maar ons werkgebied spreidt zich uit in heel Nederland.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten