PU vloer
PU vloer

PU vloer

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Skip links

De esthetische PU vloer van G-vloeren BV

PU (polyurethaan) vloeren zijn in zeer korte tijd populair geworden, ook onder particulieren. Dit is vooral veroorzaakt door de grote keuzemogelijkheden in kleur en tint, maar vooral ook door de multifunctionele eigenschappen van dit type vloeren. Polyurethaan (PU) vloeren zijn superdun en tegelijkertijd slijtvast, krasvast, waterdicht, en de nieuwste generatie alifatische PU vloeren behouden hun originele kleur. Naast al deze eigenschappen, is het ook een voordeel dat een PU vloer op bijna elke ondergrond kan worden aangebracht en dat de uiteindelijke gietlaag extreem elastisch is dan bijvoorbeeld epoxy. Dit betekent dat er minder kans is op scheurvorming. Een PU vloer is evenwel minder bestand tegen extreem chemische belastingen zoals zuren en weekmakers. Maar ook daar kan door middel van het aanbrengen van een hoogwaardige topcoating iets aan worden gedaan.

De PU vloer van G-vloeren BV

De alifatische PU vloer van G-vloeren BV is een uit twee componenten opgebouwde en naadloos aan te leggen kunststof afwerking met 5 jaar garantie op de kleurechtheid. Deze is toe te passen in honderden verschillende kleuren en is met recht een duurzame esthetische afwerking te noemen. Wij leveren PU vloeren uit het hoge segment, in tegenstelling tot andere leveranciers die nog steeds met inferieure aromatische producten de markt op gaan. Het verschil tussen alifatisch en aromatisch moet u begrijpen op scheikundig niveau. De bestanddelen van een alifatische PU vloer zijn a-polair en gaan geen verbinding aan met water of andere stoffen. De grondstoffen blijven dus “schoner’, ook als er een scheurtje in de vloer ontstaat.

PU vloer voor thuis

Onze PU vloer voelt warm aan en dat komt vooral omdat de toplaag de temperatuur van de ruimte overneemt. De toplaag heeft een goed warmte-accumulerende vermogen is ook uitermate geschikt voor toepassing met vloerverwarming. Omdat de PU vloer volledig naadloos en watervast is, kan deze heel gemakkelijk worden gereinigd met een dweil en een beetje lauw water.

Anti-allergene PU vloer

Naast alle keuzemogelijkheden in kleur, oppervlaktestructuur en topcoatings, is onze alifatische PU vloer ook anti-allergeen. Vuildeeltjes worden gemakkelijk afgestoten. Dit kan een zeer positieve bijdrage leveren aan het algehele hygiënische klimaat in uw woning of bedrijfsruimte.

De voordelen van PU vloeren

In vergelijking tot andere vloerafwerkingen zijn PU (polyurethaan) vloeren een stuk onderhoudsvriendelijker, vloeistofdicht en langer te gebruiken. Ze zijn prima te gebruiken in combinatie met vloerverwarming en maken van elke ruimte een oase van licht en esthetische perfectie. Juist sfeer is met matte of glanzende PU vloeren heel goed te creëren. G-vloeren BV biedt u een ruim assortiment PU vloeren in diverse kleuren en oppervlaktestructuren. Onze PU vloeren worden ondermeer uitgevoerd in combinatie met anti-slip coatings, kunnen aangelegd worden met speciale antistatische eigenschappen en zijn brandvertragend. De toepassingen van onze PU vloeren zijn werkelijk eindeloos. Dit type product wordt ingezet bij particulieren thuis maar ook aangebracht in kantoren, winkels en in publieke gebouwen. PU vloeren zijn elastischer en dus minder scheurgevoelig dan epoxy vloeren. PU vloeren worden superdun aangebracht over de ondergrond waarna een extra topcoating de vloer beschermt tegen gebruik en slijtage. Op onze nieuwste generatie alifatische PU vloeren krijgt u 5 jaar garantie op de kleurechtheid.

PU vloeren en toepassingen

Of het nu gaat om een sanitaire ruimte of een woon- of werkruimte, de voordelige eigenschappen van PU vloeren komen overal goed tot hun recht. PU vloeren kunnen ook dienen als de altijd onderhoudsvrije verkoopvloer in showrooms en winkels, of als vloeistofdichte vloeren bij bijvoorbeeld sportscholen en restaurants. Andere toepassingen zoals in ziekenhuizen of publieke gebouwen maken PU vloeren inderdaad multifunctioneel en overal inzetbaar. PU vloeren komen tot stand door menging va twee componenten, de polyurethaan en een harder. Doordat de componenten tijdens uitharding een verbinding met elkaar aangaan, ontstaat een ondoordringbare en waterdicht oppervlak. Het PU component van de vloer is opgebouwd uit pigmenten en vulstoffen, de pigmenten zorgen voor de uiteindelijke tint van de gietmassa. Elke PU vloer krijgt een toplaag of coating, deze is ook weer polyurethaan gebonden en kan transparant of in kleur worden toegepast. Deze coating beschermt PU vloeren ook tegen UV-straling.

Toepassing van topcoatings op onze PU vloeren

Na harding en droging van de gietmassa, wordt een coating over het oppervlak aangebracht. Deze toplaag bepaalt in hoge mate de krasbestendigheid, slijtvastheid en waterafstotendheid van de PU vloer. Het is dan ook essentieel om een goede kwaliteit coating te gebruiken. Ook kunnen andere eigenschappen aan een coating worden toegevoegd. Anti-slip coatings krijgen wat extra korrelige additieven zodat de risico’s op slippen worden geminimaliseerd. Onze coatings kunnen zowel in transparant, mat als in glansafwerking worden uitgevoerd.

Meer weten over de hoogwaardige PU vloer van G-vloeren BV? Bespreek uw wensen met onze technische adviseurs of vraag direct een offerte aan.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten