Troffelvloer nieuw design

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

Beoordeling: 4,9/5 uit 200+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 200+ reviews! reviewsterren G-vloeren

Een troffelvloer voegt een modern element toe aan uw woning of bedrijf. Deze van oorsprong industriële vloer vindt u veel terug in parkeergarages en werkplaatsen. Vanwege de voordelige eigenschappen en de eindeloze mogelijkheden zien we troffelvloeren steeds vaker terug in woningen.

Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.

Wat is een troffelvloer?

Een andere naam voor een troffelvloer is een mortelvloer. Deze vloer bestaat uit fijngemalen kwarts- of grindkorrels die we samenbinden met behulp van epoxy kunsthars. Dit zorgt ervoor dat de vloer zeer sterk is en door het toevoegen van coatinglagen ontstaat het vloeistofdichte karakter van de troffelvloer.

Troffelvloer kosten

De prijs van een troffelvloer gaat per vierkante meter. Gemiddeld betaalt u voor een troffelvloer ongeveer € 45,- tot € 120,- per vierkante meter. De precieze troffelvloer kosten zijn afhankelijk van diverse factoren:

De oppervlakte van de troffelvloer

Over het algemeen geldt de regel: hoe groter de aan te leggen troffelvloer, hoe lager de prijs per vierkante meter is. Dit komt omdat de kosten voor het materiaal en het personeel verspreid worden over een groter aantal vierkante meters. De vorm en de bereikbaarheid van de ruimte waarin we de vloer aanleggen, spelen ook mee bij de prijsbepaling. U betaalt in verhouding meer voor een ruimte die lastig te bereiken is en voor een ruimte die een afwijkende vorm heeft.

Aanvullende opties voor een troffelvloer

Eventuele aanvullende wensen van uw kant zijn vrijwel altijd uit te voeren, maar deze hebben wel invloed op de prijs. Een troffelvloer is aan te leggen in vrijwel elke kleur en met verschillende kleurencombinaties. Voor afwijkende kleuren betaalt u een hogere prijs dan voor de standaardkleuren omdat we deze speciaal voor u mengen. Verder is het tegen een meerprijs mogelijk om een extra kraswerende laag toe te voegen aan de vloer of om een bedrijfslogo in de troffelvloer te verwerken.

Troffelvloer voordelen

 • Sterk en slijtvast
 • Bestand tegen vloeistoffen, chemicaliën en zuren
 • Mechanisch belastbaar
 • Naadloos: eenvoudig te onderhouden
 • Uitstekend te combineren met vloerverwarming
 • Op maat afgewerkt
 • Stijlvolle looks

Inspiratie opdoen? Bekijk enkele van de mogelijke troffelvloer kleuren:

Hoe lang moet een troffelvloer drogen?

Bij een troffelvloer komt er, gedurende het aanlegproces, meerdere keren droogtijd voor. Het aanbrengen van een troffelvloer bestaat namelijk uit vijf stappen, en tussen elke stap zit er een droogtijd. Zo is er een droogtijd van +- 24 uur na het aanbrengen van de primer, en na het aanbrengen van de coatinglagen is er een droogtijd van nog eens +- 24 uur.

Bent u benieuwd naar de troffelvloer kosten in uw bedrijfsruimte of woning? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij G-vloeren.

Creëer de ideale troffelvloer voor uw interieur of bedrijfsruimte

Een troffelvloer is leverbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes. Daarnaast heeft u bij de aanleg keuze uit een matte of een glanzende afwerking. Door de vele opties is deze vloer toe te passen in zowel een strak en minimalistisch wooninterieur als in een bedrijfsruimte. Het toevoegen van vloerverwarming behoort eveneens tot de mogelijkheden. U bepaalt zelf hoe uw troffelvloer eruit komt te zien en welke opties eraan toegevoegd worden. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om een logo of een tekening in de vloer te verwerken.

Eenvoudig en snel te onderhouden

Het onderhoud van een troffelvloer is zeer eenvoudig. De vloer bevat geen naden of kieren waardoor stof en vloeistoffen niet in de vloer kunnen trekken. Dankzij de speciale topcoating is de troffelvloer bestand tegen chemicaliën waardoor het gebruik van een boenmachine geen probleem is.

“Ik heb een troffelvloer aan laten leggen in mijn garage. Via een kennis kwam ik bij G-vloeren uit en zij hebben de vloer deskundig voor mij aangelegd.”
– Remko, 28 jaar

“Ik was in eerste instantie op zoek naar steentapijt, maar toen ik via G-vloeren kennis maakte met het alternatief troffelvloer was mijn keuze snel gemaakt. Mijn garage ligt er nu beter bij dan ooit.”
– Jeroen uit Den Helder

De aanleg van een troffelvloer

De specialisten van G-vloeren leggen een troffelvloer aan in een aantal stappen:

 1. Ze starten met het reinigen en het schuren van de ondervloer.
 2. Nadat de ondervloer gereed is, wordt een hechtprimer aangebracht. De droogtijd van deze primer is ongeveer 24 uur.
 3. Onze medewerkers brengen met de hand een vloermortel aan en zorgen ervoor dat zij deze netjes en vlak afwerken.
 4. De vierde stap bestaat uit het aanbrengen van twee coatinglagen. Deze beschermen de troffelvloer tegen invloeden van buitenaf.
 5. Tot slot krijgt de vloer de gelegenheid om te drogen. Na 24 uur is de troffelvloer beloopbaar.

In totaal neemt de aanleg van een troffelvloer ongeveer vijf dagen in beslag. Dit komt onder andere door de droogtijd tussen de verschillende stappen in.

Een troffelvloer vloer in uw ruimte?

Een troffelvloer is een ijzersterke vloer met een vloeistofdicht karakter. Ideaal voor industriële ruimtes, maar ook steeds vaker terug te zien in woningen.

Op zoek naar een kwalitatieve troffelvloer?

Ruim 17 jaar ervaring met vloeren als gietvloeren en troffelvloeren.

Al meer dan 7000 vloeren opgeleverd in Nederland en België.

Prachtige showroom met kundig advies van onze specialisten.

Tientallen kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.

Uw nieuwe vloer binnen een aantal weken gelegd.

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:

Dell
Gemeente Amsterdam
Lenovo
LG

Toepassingen

Troffelvloeren worden door G-vloeren veelvuldig aangelegd in de industriële sector. Deze vloersoort beschikt namelijk over een enorm duurzaam vermogen. We leveren troffelvloeren in heel Nederland. Troffelvloeren zijn zwaar te belasten, naadloos, waterdicht, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een troffelvloer leent zich hierom perfect als:

Is een troffelvloer hetzelfde als steentapijt?

Ondanks dat de opbouw van een troffelvloer nagenoeg hetzelfde is als de opbouw van steentapijt, zijn er toch enkele verschillen tussen beide vloersoorten aanwezig. Steentapijt is een stuk opener en grover van structuur. De korrelgrootte bij steentapijt begint ongeveer vanaf 2 mm, bij een troffelvloer bedraagt dit juist ongeveer de maximale korrelgrootte. Om deze reden heeft steentapijt een look die iets steenachtiger is.

Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer

Het grootste verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer is het type materiaal. Een troffelvloer is op basis van acrylaat en een gietvloer op basis van polyurethaan of epoxy.

Verschil 1: uithardingstijd

Het type materiaal zorgt voor een groot verschil in uithardingstijd. Acrylaat heeft een snelle uithardingstijd waardoor een troffelvloer vloer in één dag aangebracht kan worden en na 24 uur volledig mechanisch en chemisch uitgehard is (en dus beloopbaar wordt).

Epoxy en polyurethaan heeft per laag een uithardingstijd. Een gietvloer wordt daarom ook in een periode van meerdere dagen aangebracht, waardoor het langer duurt voordat deze vloer beloopbaar is dan een troffelvloer.

Verschil 2: samenstelling

De samenstelling van de lagen is ook verschillend. De troffelvloer heeft namelijk een flexibele tussenlaag die ervoor zorgt dat spanningen kunnen worden opgevangen waardoor de troffelvloer ook mechanisch belastbaar is. Deze tussenlaag heeft de gietvloer niet. De samenstelling van de materialen en de dikte van het systeem zorgen voor de belastbaarheid van de vloer, hoe dikker het systeem, hoe zwaarder belastbaar deze is en hoe meer spanningen het op kan vangen.

Verschil 3: voordelen

Daarnaast zijn er ook nog een aantal verschillen in de voordelen van de systemen. Een troffelvloer is, zoals eerder benoemd, krasbestendig en UV-bestendig. Een gietvloer heeft deze eigenschappen niet. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van beide vloersoorten:

Voordelen troffelvloer

 • Sterk en slijtvast
 • Bestand tegen vloeistoffen en chemicaliën
 • Mechanisch belastbaar
 • Naadloos: eenvoudig te onderhouden
 • Uitstekend te combineren met vloerverwarming

Voordelen gietvloer

 • Kleurvast
 • Brandwerend
 • Geluiddempend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Volledig naadloos

Alternatieven voor troffelvloer

Naast een troffelvloer kunt u ook kiezen voor een ander soort gietvloer op basis van steentjes. G-vloeren heeft hier veel ervaring mee, en zet daarom twee alternatieven op een rij:

Steentapijt

Steentapijt is een mengsel van kleine steenkorrels en kunsthars, net als een troffelvloer. De steentjes zijn wel iets groter dan bij een troffelvloer. Daardoor is de structuur een beetje grover en minder homogeen. U kunt kiezen voor een open structuur (voor droge ruimtes) of een gesloten, gladdere structuur (voor vochtige ruimtes als de keuken, badkamer of het toilet). Ook steentapijt kunt u aanbrengen op zo goed als elke ondergrond en deze naadloze vloerafwerking valt prima te combineren met vloerverwarming.

Marmertapijt

Marmertapijt is een naadloze gietvloer die bestaat uit marmerdeeltjes, samengebonden door een vloeibare kunsthars. Net als een troffelvloer is marmertapijt sterk en slijt- en slipvast. Daardoor komt deze vloerafwerking goed tot zijn recht in woningen, maar ook in kantoren, winkels en horecazaken. De marmerkorrels zijn doorgaans iets groter dan de steenkorrels bij een troffelvloer, waardoor marmertapijt iets minder vlot te reinigen valt.

Overige vloeren

Bij G-vloeren zijn we niet alleen specialist op het gebied van troffelvloeren, ook voor de onderstaande vloersoorten zijn we de aangewezen expert:

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met onze specialisten door te bellen naar 020 – 846 36 94.

Lees hier het laatste nieuws:

Welke vloeren gaan lang mee?

Welke vloeren gaan lang mee? Duurzaamheid is belangrijk in het kader van milieuvriendelijkheid, maar ook voor wat betreft de levensduur. Bij de aanschaf van een vloer zijn er steeds meer mensen die beide aspecten graag gecombineerd zien. Het is niet duurzaam als een vloer na een paar jaar al voor vervanging in aanmerking komt door bijvoorbeeld slijtage. De vraag is dan welke vloeren gaan lang mee? Alle naadloze vloeren van G-vloeren gaan lang mee, waar zowel particulieren als bedrijven baat bij hebben. Welke vloeren gaan lange mee: gietvloeren Gietvloeren hebben een haast oneindige levensduur. PU gietvloeren zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit meerdere lagen met op de daadwerkelijke gietvloer een toplaag in de vorm van een coating. Uiteraard zijn er gebruikerssporen na vele jaren gebruik en het komt ook voor dat er ongelukjes zijn, waardoor de gietvloer zelf beschadigd raakt. Bij normaal gebruik blijft de PU gietvloer echter altijd goed. Mocht er een situatie ontstaan dat de bovenste laag beschadigd raakt of slijt door jarenlang gebruik dan is deze simpel te vervangen. Wij adviseren overigens om na een periode van acht jaar de toplaag te vernieuwen. Daarbij is het eveneens mogelijk om een keer voor een andere kleur te kiezen als het interieur aan vervanging toe is. De levensduur van gietvloeren is bijzonder lang en zeker in verhouding tot vele andere soorten vloeren, zoals laminaat, pvc of een houten vloer. Grindvloeren met een lange levensduur Een ander type vloer met een lange levensduur betreft onze grindvloeren. De gemiddelde levensduur komt bijvoorbeeld uit op tien tot vijftien jaar. Het voordeel is dat grindvloeren simpel langer mee gaan als er sprake is van goed onderhoud. Onze grindvloeren en siergrindvloeren zijn bovendien van een uitstekende kwaliteit en hebben een duurzaam karakter. Op de vraag ‘Welke vloeren gaan lang mee’ is wat ons betreft een eenvoudig antwoord te geven. Al onze naadloze vloeren gaan lang mee. Wilt u daar meer over weten of direct een afspraak […]

Laminaat vervangen: dit zijn je opties 

Laminaat vervangen: dit zijn je opties Bent u van plan om laminaat te vervangen dan zijn er allerlei opties als het om de keuze voor een nieuwe vloer gaat. Het is uiteraard mogelijk om de keuze weer op laminaat te laten vallen, maar er zijn ook meer moderne en duurzame opties beschikbaar. Zo is het heel populair om bij laminaat vervangen de keuze te maken voor een mooie aaneengesloten vloer die praktisch en comfortabel is. G-vloeren heeft verschillende gietvloeren in het assortiment die één geheel vormen en zonder naden worden gelegd. Laminaat vervangen door PU gietvloer Indien er sprake is van een versleten laminaatvloer die niet meer te repareren valt of die qua esthetiek de tand des tijds niet meer doorstaat, is de tijd gekomen om aan een nieuwe vloer te denken. PU gietvloeren zijn een uitstekende optie ter vervanging van laminaat. De oude laminaatvloer is gemakkelijk te verwijderen, waarna de ondergrond voorbereid kan worden voor het aanbrengen van een PU gietvloer. De keuze uit designs en kleurtinten om een PU gietvloer samen te stellen, is enorm groot. Wij helpen u graag om tot de ideale samenstelling te komen en uw huis van een PU gietvloer te voorzien die alle gemak en comfort biedt. Laminaat vervangen door woonbeton Gaat u verhuizen en ligt er een laminaatvloer in de woning die u niet mooi vindt? Als u er graag een luxe woonvloer met designelementen voor terug wenst, is de keuze voor woonbeton snel gemaakt. Ons woonbeton kenmerkt zich door het fraaie exclusieve karakter en luxe look, waarbij u iedere dag optimaal comfort ervaart in eigen huis. De schitterende betoneffecten dragen bij aan de stijlvolle uitstraling die nooit verveelt. Gelukkig maar, want woonbeton kent net als onze PU gietvloeren een bijzonder lange levensduur. Overigens zijn beide soorten moderne vloeren bij de keuze om laminaat te vervangen te combineren met vloerverwarming.  

Houten vloer vervangen: dit zijn de mogelijkheden 

Houten vloer vervangen: dit zijn de mogelijkheden Bij het vervangen van een houten vloer door een gietvloer zijn er meerdere opties beschikbaar. Indien de ondergrond geen draagconstructie betreft, verdient het de voorkeur om de houten planken te verwijderen om daarna de gietvloer aan te brengen. Betreft het wel een draagconstructie dan zijn er mogelijkheden om de gietvloer daarop te plaatsen. Houten vloer vervangen Een houten vloer vervangen door eerst de planken te verwijderen en daarna een gietvloer te plaatsen, is het meest efficiënt. Indien dit niet gebeurt, kost het bijvoorbeeld veel meer tijd om de houten vloer te egaliseren. In bepaalde situaties is het niet mogelijk om een houten vloer eerst te verwijderen, zoals wanneer de draagvloer van hout is gemaakt. In dat geval is het belangrijk om op een vakkundige en professionele wijze te werk te gaan bij het plaatsen van een gietvloer op hout. Gietvloer op houten draagconstructie G-vloeren is expert in het plaatsen van gietvloeren op bestaande houten ondergronden. Wij controleren de ondergrond van hout nauwkeurig en vervangen indien nodig eerst loszittende onderdelen. Zo dichten wij vervolgens de ruimtes tussen de onderdelen en raden wij veelal aan om een zwevende dekvloer aan te brengen. Een houten ondergrond heeft namelijk als nadeel dat er sprake is van meer contactgeluid. Egalinevloer voor gietvloer Nadat de voorbereidingen voor het vervangen van een houten vloer zijn getroffen, is het eerst belangrijk om de ondergrond helemaal vlak te maken. Hiervoor brengen wij een egalinevloer aan. Naast de egaliserende wering beschikt egaline eveneens over elastische eigenschappen en deze zijn belangrijk om scheurvorming te voorkomen. Als de egalinevloer er eenmaal ligt, is het tijd om de gietvloer aan te brengen. Dit gebeurt met het plaatsen van meerdere lagen met een PU gietlaag en topcoating. Wilt u meer weten over een houten vloer vervangen door een gietvloer neem dan gerust contact op met G-vloeren.nl.

Meer informatie over troffelvloeren en G-vloeren:

Kleursamples

Vloeren in 1000+ kleuren.

Foto’s

Om nóg meer inspiratie op te doen.

Vloerverwarming

Vloeren i.c.m. vloerverwarming

Vloer creëren

Met onze handige, gratis tool!

Tips

Handige tips van een specialist.

Video’s

Ideeën opdoen op een visuele manier.

Brochure

Voor handige troffelvloer informatie.

Onderhoud

Informatie over onderhoud.

Veelgestelde vragen over troffelvloeren

Onze experts krijgen regelmatig dezelfde vragen als het aankomt op troffelvloeren. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. U vindt ze hieronder.

Wat is het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer?

Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer zit hem in het gebruikte materiaal. Daar waar een gietvloer meestal van polyurethaan gemaakt wordt, is een troffelvloer een mix van fijngemalen grindkorrels die vermengd zijn met epoxyhars. Dit maakt de troffelvloer extreem hard en slijtvast, in tegenstelling tot een PU gietvloer, die iets zachter en flexibeler is.

Wat is de dikte van een troffelvloer?

Gemiddeld genomen heeft een troffelvloer een dikte van 4 tot 6 mm. Er zit dus wel wat verschil in, wat met name te maken heeft met de beoogde belasting van de vloer. Hoe zwaarder de belasting, hoe dikker de troffelvloer wordt. Ook het formaat van de gebruikte grindkorrels is nog van invloed op de dikte van de vloer. Zijn de korrels fijn van structuur, dan kan ook de laag kunsthars dunner aangebracht worden, met als gevolg een iets minder dikke vloer.

Wat is de prijs van een troffelvloer?

De prijs die u betaalt voor een troffelvloer hangt nauw samen met het aantal vierkante meters. Ook eventuele aanvullende opties en wensen hebben invloed op de prijs. Bij G-vloeren kost een troffelvloer tussen de € 45,- en € 120,- per vierkante meter.

Kan een troffelvloer in iedere kleur worden gelegd?

Troffelvloeren zijn in zo goed als iedere kleur aan te leggen door G-vloeren. Zelfs kleurencombinaties of een bedrijfslogo is mogelijk. Voor afwijkende kleuren brengen we een meerprijs in rekening, aangezien we deze speciaal voor u mengen.

Kan ik een troffelvloer zelf leggen?

Het leggen van een troffelvloer is vakwerk bij uitstek, vandaar dat we niet aanraden om deze klus zelf uit te voeren. Een troffelvloer wordt in verschillende lagen aangebracht. Als dit niet adequaat gedaan wordt, ontstaat er een instabiele vloer die sneller aan vervanging toe is.

Bekijk de mogelijkheden in onze showroom

In onze showroom bekijkt u de mogelijkheden voor een troffelvloer voor zowel woonruimtes als bedrijfsruimtes. Onze medewerkers hebben veel ervaring met de aanleg van troffelvloeren en beantwoorden graag uw vragen. Ook kunt u hier inspiratie opdoen voor een gietvloer of een betonlook vloer. Neem voor vragen contact op via het onderstaande telefoonnummer of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een troffelvloer.

Een keuze maken: advies van experts

De beste manier om de kosten van een troffelvloer laag te houden is door precies te weten wat uw opties zijn. Dit doet u door een offerte aan te vragen. Bij G-vloeren heeft u direct een offerte op maat in uw mailbox en staat er een ervaren adviseur klaar om u te woord te staan.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten