Troffelvloer nieuw design

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 200+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 200+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Een troffelvloer voegt een modern element toe aan uw woning of bedrijf. Deze van oorsprong industriële vloer vindt u veel terug in parkeergarages en werkplaatsen. Vanwege de voordelige eigenschappen en de eindeloze mogelijkheden zien we troffelvloeren steeds vaker terug in woningen.

Navigeer via bovenstaande buttons eenvoudig naar de informatie die u zoekt.

Wat is een troffelvloer?

Een andere naam voor een troffelvloer is een mortelvloer. Deze vloer bestaat uit fijngemalen kwarts- of grindkorrels die we samenbinden met behulp van epoxy kunsthars. Dit zorgt ervoor dat de vloer zeer sterk is en door het toevoegen van coatinglagen ontstaat het vloeistofdichte karakter van de troffelvloer.

Troffelvloer kosten

De prijs van een troffelvloer gaat per vierkante meter. Gemiddeld betaalt u voor een troffelvloer ongeveer € 45,- tot € 120,- per vierkante meter. De precieze troffelvloer kosten zijn afhankelijk van diverse factoren:

De oppervlakte van de troffelvloer

Over het algemeen geldt de regel: hoe groter de aan te leggen troffelvloer, hoe lager de prijs per vierkante meter is. Dit komt omdat de kosten voor het materiaal en het personeel verspreid worden over een groter aantal vierkante meters. De vorm en de bereikbaarheid van de ruimte waarin we de vloer aanleggen, spelen ook mee bij de prijsbepaling. U betaalt in verhouding meer voor een ruimte die lastig te bereiken is en voor een ruimte die een afwijkende vorm heeft.

Aanvullende opties voor een troffelvloer

Eventuele aanvullende wensen van uw kant zijn vrijwel altijd uit te voeren, maar deze hebben wel invloed op de prijs. Een troffelvloer is aan te leggen in vrijwel elke kleur en met verschillende kleurencombinaties. Voor afwijkende kleuren betaalt u een hogere prijs dan voor de standaardkleuren omdat we deze speciaal voor u mengen. Verder is het tegen een meerprijs mogelijk om een extra kraswerende laag toe te voegen aan de vloer of om een bedrijfslogo in de troffelvloer te verwerken.

Troffelvloer voordelen

 • Sterk en slijtvast
 • Bestand tegen vloeistoffen, chemicaliën en zuren
 • Mechanisch belastbaar
 • Naadloos: eenvoudig te onderhouden
 • Uitstekend te combineren met vloerverwarming
 • Op maat afgewerkt
 • Stijlvolle looks

Inspiratie opdoen? Bekijk enkele van de mogelijke troffelvloer kleuren:

Hoe lang moet een troffelvloer drogen?

Bij een troffelvloer komt er, gedurende het aanlegproces, meerdere keren droogtijd voor. Het aanbrengen van een troffelvloer bestaat namelijk uit vijf stappen, en tussen elke stap zit er een droogtijd. Zo is er een droogtijd van +- 24 uur na het aanbrengen van de primer, en na het aanbrengen van de coatinglagen is er een droogtijd van nog eens +- 24 uur.

Bent u benieuwd naar de troffelvloer kosten in uw bedrijfsruimte of woning? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij G-vloeren.

Creëer de ideale troffelvloer voor uw interieur of bedrijfsruimte

Een troffelvloer is leverbaar in verschillende kleuren en korrelgroottes. Daarnaast heeft u bij de aanleg keuze uit een matte of een glanzende afwerking. Door de vele opties is deze vloer toe te passen in zowel een strak en minimalistisch wooninterieur als in een bedrijfsruimte. Het toevoegen van vloerverwarming behoort eveneens tot de mogelijkheden. U bepaalt zelf hoe uw troffelvloer eruit komt te zien en welke opties eraan toegevoegd worden. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om een logo of een tekening in de vloer te verwerken.

Eenvoudig en snel te onderhouden

Het onderhoud van een troffelvloer is zeer eenvoudig. De vloer bevat geen naden of kieren waardoor stof en vloeistoffen niet in de vloer kunnen trekken. Dankzij de speciale topcoating is de troffelvloer bestand tegen chemicaliën waardoor het gebruik van een boenmachine geen probleem is.

“Ik heb een troffelvloer aan laten leggen in mijn garage. Via een kennis kwam ik bij G-vloeren uit en zij hebben de vloer deskundig voor mij aangelegd.”
– Remko, 28 jaar

“Ik was in eerste instantie op zoek naar steentapijt, maar toen ik via G-vloeren kennis maakte met het alternatief troffelvloer was mijn keuze snel gemaakt. Mijn garage ligt er nu beter bij dan ooit.”
– Jeroen uit Den Helder

De aanleg van een troffelvloer

De specialisten van G-vloeren leggen een troffelvloer aan in een aantal stappen:

 1. Ze starten met het reinigen en het schuren van de ondervloer.
 2. Nadat de ondervloer gereed is, wordt een hechtprimer aangebracht. De droogtijd van deze primer is ongeveer 24 uur.
 3. Onze medewerkers brengen met de hand een vloermortel aan en zorgen ervoor dat zij deze netjes en vlak afwerken.
 4. De vierde stap bestaat uit het aanbrengen van twee coatinglagen. Deze beschermen de troffelvloer tegen invloeden van buitenaf.
 5. Tot slot krijgt de vloer de gelegenheid om te drogen. Na 24 uur is de troffelvloer beloopbaar.

In totaal neemt de aanleg van een troffelvloer ongeveer vijf dagen in beslag. Dit komt onder andere door de droogtijd tussen de verschillende stappen in.

Een troffelvloer vloer in uw ruimte?

Een troffelvloer is een ijzersterke vloer met een vloeistofdicht karakter. Ideaal voor industriële ruimtes, maar ook steeds vaker terug te zien in woningen.

Op zoek naar een kwalitatieve troffelvloer?

Ruim 17 jaar ervaring met vloeren als gietvloeren en troffelvloeren.

Al meer dan 7000 vloeren opgeleverd in Nederland en België.

Prachtige showroom met kundig advies van onze specialisten.

Tientallen kleursamples in de showroom of online, elke RAL kleur mogelijk.

Uw nieuwe vloer binnen een aantal weken gelegd.

Enkele van onze tevreden opdrachtgevers:

Dell
Gemeente Amsterdam
Lenovo
LG

Toepassingen

Troffelvloeren worden door G-vloeren veelvuldig aangelegd in de industriële sector. Deze vloersoort beschikt namelijk over een enorm duurzaam vermogen. We leveren troffelvloeren in heel Nederland. Troffelvloeren zijn zwaar te belasten, naadloos, waterdicht, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een troffelvloer leent zich hierom perfect als:

Is een troffelvloer hetzelfde als steentapijt?

Ondanks dat de opbouw van een troffelvloer nagenoeg hetzelfde is als de opbouw van steentapijt, zijn er toch enkele verschillen tussen beide vloersoorten aanwezig. Steentapijt is een stuk opener en grover van structuur. De korrelgrootte bij steentapijt begint ongeveer vanaf 2 mm, bij een troffelvloer bedraagt dit juist ongeveer de maximale korrelgrootte. Om deze reden heeft steentapijt een look die iets steenachtiger is.

Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer

Het grootste verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer is het type materiaal. Een troffelvloer is op basis van acrylaat en een gietvloer op basis van polyurethaan of epoxy.

Verschil 1: uithardingstijd

Het type materiaal zorgt voor een groot verschil in uithardingstijd. Acrylaat heeft een snelle uithardingstijd waardoor een troffelvloer vloer in één dag aangebracht kan worden en na 24 uur volledig mechanisch en chemisch uitgehard is (en dus beloopbaar wordt).

Epoxy en polyurethaan heeft per laag een uithardingstijd. Een gietvloer wordt daarom ook in een periode van meerdere dagen aangebracht, waardoor het langer duurt voordat deze vloer beloopbaar is dan een troffelvloer.

Verschil 2: samenstelling

De samenstelling van de lagen is ook verschillend. De troffelvloer heeft namelijk een flexibele tussenlaag die ervoor zorgt dat spanningen kunnen worden opgevangen waardoor de troffelvloer ook mechanisch belastbaar is. Deze tussenlaag heeft de gietvloer niet. De samenstelling van de materialen en de dikte van het systeem zorgen voor de belastbaarheid van de vloer, hoe dikker het systeem, hoe zwaarder belastbaar deze is en hoe meer spanningen het op kan vangen.

Verschil 3: voordelen

Daarnaast zijn er ook nog een aantal verschillen in de voordelen van de systemen. Een troffelvloer is, zoals eerder benoemd, krasbestendig en UV-bestendig. Een gietvloer heeft deze eigenschappen niet. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van beide vloersoorten:

Voordelen troffelvloer

 • Sterk en slijtvast
 • Bestand tegen vloeistoffen en chemicaliën
 • Mechanisch belastbaar
 • Naadloos: eenvoudig te onderhouden
 • Uitstekend te combineren met vloerverwarming

Voordelen gietvloer

 • Kleurvast
 • Brandwerend
 • Geluiddempend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Volledig naadloos

Alternatieven voor troffelvloer

Naast een troffelvloer kunt u ook kiezen voor een ander soort gietvloer op basis van steentjes. G-vloeren heeft hier veel ervaring mee, en zet daarom twee alternatieven op een rij:

Steentapijt

Steentapijt is een mengsel van kleine steenkorrels en kunsthars, net als een troffelvloer. De steentjes zijn wel iets groter dan bij een troffelvloer. Daardoor is de structuur een beetje grover en minder homogeen. U kunt kiezen voor een open structuur (voor droge ruimtes) of een gesloten, gladdere structuur (voor vochtige ruimtes als de keuken, badkamer of het toilet). Ook steentapijt kunt u aanbrengen op zo goed als elke ondergrond en deze naadloze vloerafwerking valt prima te combineren met vloerverwarming.

Marmertapijt

Marmertapijt is een naadloze gietvloer die bestaat uit marmerdeeltjes, samengebonden door een vloeibare kunsthars. Net als een troffelvloer is marmertapijt sterk en slijt- en slipvast. Daardoor komt deze vloerafwerking goed tot zijn recht in woningen, maar ook in kantoren, winkels en horecazaken. De marmerkorrels zijn doorgaans iets groter dan de steenkorrels bij een troffelvloer, waardoor marmertapijt iets minder vlot te reinigen valt.

Overige vloeren

Bij G-vloeren zijn we niet alleen specialist op het gebied van troffelvloeren, ook voor de onderstaande vloersoorten zijn we de aangewezen expert:

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op met onze specialisten door te bellen naar 020 – 846 36 94.

Lees hier het laatste nieuws:

3 keukenvloertrends in 2023

3 keukenvloertrends in 2023 Bent u op zoek naar een nieuwe keukenvloer? Er zijn in 2023 een aantal keukenvloertrends die u van inspiratie voorzien om tot de beste keuze te komen. Bij alle trends die van toepassing zijn, is het belangrijk om design en comfort te combineren met gemak. Deze aspecten vormen namelijk de basis voor de keukenvloertrends in 2023. Daarnaast is het een trend om voor een minimalistisch design in de keuken te kiezen om een moderne en rustige uitstraling te realiseren. Hieraan kan de keukenvloer een belangrijke bijdrage leveren. 1 – PU gietvloer Een PU gietvloer voldoet aan alle kenmerken van de keukenvloertrends in 2023. Dit is een vloer die minimalistisch is vanwege het strakke en naadloze karakter. Een extra voordeel is bovendien dat dit type gietvloer perfect is om in de keuken te leggen. Knoeit u met water dan blijft dit op de keukenvloer liggen, want PU gietvloeren zijn vloeistofdicht. Zo stoten deze naadloze vloeren ook vuil en stof af. Wat dat betreft zit het met de hygiëne ook helemaal goed als u voor deze keukenvloer kiest. Bovendien kan u de kleur kiezen die aansluit bij de kleur van uw keukenkastjes, aanrechtblad en apparatuur. PU gietvloeren zijn  door G-vloeren in alle kleuren uit te voeren. 2 – Woonbeton Woonbeton is een van de andere keukenvloertrends in 2023 en net als de PU gietvloer helemaal naadloos. Deze vloer brengt door het gemêleerde effect net wat meer leven in de keuken, maar heeft door in de basis een eenheid te zijn een rustige en minimalistische look. Gemak combineert met comfort en met een luxe uitstraling als u voor een gevlinderde betonvloer in uw keuken kiest. Woonbeton is in meerdere kleuren aan te brengen en is een vloer die onder meer het stijlvolle karakter van een zwarte keuken benadrukt. 3 – Betonlook vloer Een betonlook vloer is een ideale keuze als u van alle voordelen van een PU gietvloer wilt […]

De toekomst in vloerenland

De toekomst in vloerenland Er zijn al decennialang zorgen om het milieu en het klimaat. De impact van de consumptiemaatschappij op de natuur is enorm groot. Dit besef is er ook in vloerenland en er zijn nu al ontwikkelingen gaande die veranderingen teweegbrengen. Duurzaamheid is het thema van de toekomst in vloerenland. Dit komt omdat bedrijven zich steeds meer bewust zijn van het belang van duurzaamheid. De behoefte van consumenten verandert eveneens, want steeds meer mensen maken een weloverwogen keuze voor een duurzame vloer. Het koopgedrag wordt wat dat betreft steeds ’groener’ en verandert in de toekomst tot een gevestigde norm. Daarnaast zijn er nog andere aspecten als gemak en comfort die nu al tot norm verheven zijn. Duurzame vloeren in vloerenland Duurzame vloeren passen goed in het grotere plaatje van het verduurzamen van woningen en bij het maken van milieubewuste keuzes. Bedrijven, maar ook de overheidsinstellingen hebben al het voortouw genomen en daarbij een voorbeeldfunctie. Het is niet voor niets dat de lokale overheid al op grote schaal gebruikmaakt van milieuvriendelijke kunststofvloeren. Het materiaal speelt een belangrijke rol, maar bijvoorbeeld ook de mate van onderhoud. Er zijn wat dat betreft meerdere aspecten die in toenemende mate van belang zijn in de toekomst van vloerenland. Duurzame productie Duurzame materialen Recyclebaarheid Vloerverwarming Gemak en comfort Onderhoud Minder impact op het milieu De toekomst in vloerenland krijgt op een manier vorm dat de impact op het milieu te minimaliseren is. Dit is bijvoorbeeld te bereiken door de CO2 uitstoot te beperken en door geen restmateriaal over te houden. Onze milieuvriendelijke gietvloeren dragen bij aan een beperking van de CO2 uitstoot en bij het uitvoeren van de vloer blijft er geen restmateriaal over. De duurzame gietvloeren van G-vloeren sluiten hierop aan en beschikken over nog meer kenmerken die de vloeren een milieuvriendelijk karakter geven. Lange levensduur Consumenten die milieubewust zijn en duurzaamheid nu en in de toekomst belangrijk vinden, houden rekening met een […]

Waarom kiezen steeds vaker bedrijven voor een gietvloer?

Waarom kiezen steeds vaker bedrijven voor een gietvloer? Er zijn steeds meer bedrijven die kennismaken met de vele voordelen van een gietvloer. Dit geldt niet alleen voor de zakelijke en commerciële branche, maar ook voor de industrie. Een gietvloer voor bedrijven is bovendien in meerdere soorten en uitvoeringen verkrijgbaar. Daarom is het mogelijk voor elk bedrijf een gietvloer op maat te leveren. Bijvoorbeeld een epoxy gietvloer voor zware industriële belasting of een polyurethaan gietvloer voor kantoren. Iedere vloer is samen te stellen met toevoeging van extra eigenschappen. G-vloeren levert wat dat betreft maatwerk tot in detail. Slijtvast en onderhoudsgemak met lange levensduur Een bijzonder kenmerk van onze gietvloeren voor bedrijven is dat deze standaard een lange levensduur hebben. Dit is voor uw bedrijf uiteraard van grote waarde en daarom een verstandige investering. Gietvloeren zijn naadloos, slijtvast en kunnen gemakkelijk tegen een stootje. Daarnaast is het een vloer die simpel is te onderhouden en over een vuilafstotend oppervlak beschikt. De uitstekende hygiëne maakt gietvloeren dan ook onder meer geschikt om toe te passen in voedselproducerende bedrijven, ziekenhuizen en horecagelegenheden. Brede toepassing gietvloeren De toepassingen van gietvloeren voor bedrijven en organisaties zijn zeer gevarieerd. G-vloeren brengt deze naadloze vloeren bijvoorbeeld in allerlei bedrijven aan, van bakkerijen tot sportscholen en van supermarkten tot kapsalons. Wij kijken bij het samenstellen van maatwerk steeds naar het type bedrijf, werkomgeving en benodigde eigenschappen. Zo houden wij ook rekening met de intensiviteit van gebruik, beschikbare budget en maximale onderbreking van de bedrijfswerkzaamheden. In dat opzicht hebben wij uiteenlopende soorten gietvloeren voor bedrijven beschikbaar, zoals onder meer: PU gietvloeren Epoxy gietvloeren Troffelvloeren Coatingvloeren Cementgebonden gietvloeren Volledig afgestemd op bedrijfsvoering Er is naast de lange levensduur en brede toepassing nog een belangrijke reden waarom steeds meer bedrijven voor gietvloeren kiezen. Gietvloeren zijn perfect op maat aan te brengen met toevoeging van functionele eigenschappen. Deze beslaan een breed gebied en variëren van het realiseren van een extra geluiddempende laag tot […]

Meer informatie over troffelvloeren en G-vloeren:

Kleursamples

Vloeren in 1000+ kleuren.

Foto’s

Om nóg meer inspiratie op te doen.

Vloerverwarming

Vloeren i.c.m. vloerverwarming

Vloer creëren

Met onze handige, gratis tool!

Tips

Handige tips van een specialist.

Video’s

Ideeën opdoen op een visuele manier.

Brochure

Voor handige troffelvloer informatie.

Onderhoud

Informatie over onderhoud.

Veelgestelde vragen over troffelvloeren

Onze experts krijgen regelmatig dezelfde vragen als het aankomt op troffelvloeren. We hebben daarom enkele veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor u op een rijtje gezet. U vindt ze hieronder.

Wat is het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer?

Het verschil tussen een troffelvloer en een gietvloer zit hem in het gebruikte materiaal. Daar waar een gietvloer meestal van polyurethaan gemaakt wordt, is een troffelvloer een mix van fijngemalen grindkorrels die vermengd zijn met epoxyhars. Dit maakt de troffelvloer extreem hard en slijtvast, in tegenstelling tot een PU gietvloer, die iets zachter en flexibeler is.

Wat is de dikte van een troffelvloer?

Gemiddeld genomen heeft een troffelvloer een dikte van 4 tot 6 mm. Er zit dus wel wat verschil in, wat met name te maken heeft met de beoogde belasting van de vloer. Hoe zwaarder de belasting, hoe dikker de troffelvloer wordt. Ook het formaat van de gebruikte grindkorrels is nog van invloed op de dikte van de vloer. Zijn de korrels fijn van structuur, dan kan ook de laag kunsthars dunner aangebracht worden, met als gevolg een iets minder dikke vloer.

Wat is de prijs van een troffelvloer?

De prijs die u betaalt voor een troffelvloer hangt nauw samen met het aantal vierkante meters. Ook eventuele aanvullende opties en wensen hebben invloed op de prijs. Bij G-vloeren kost een troffelvloer tussen de € 45,- en € 120,- per vierkante meter.

Kan een troffelvloer in iedere kleur worden gelegd?

Troffelvloeren zijn in zo goed als iedere kleur aan te leggen door G-vloeren. Zelfs kleurencombinaties of een bedrijfslogo is mogelijk. Voor afwijkende kleuren brengen we een meerprijs in rekening, aangezien we deze speciaal voor u mengen.

Kan ik een troffelvloer zelf leggen?

Het leggen van een troffelvloer is vakwerk bij uitstek, vandaar dat we niet aanraden om deze klus zelf uit te voeren. Een troffelvloer wordt in verschillende lagen aangebracht. Als dit niet adequaat gedaan wordt, ontstaat er een instabiele vloer die sneller aan vervanging toe is.

Bekijk de mogelijkheden in onze showroom

In onze showroom bekijkt u de mogelijkheden voor een troffelvloer voor zowel woonruimtes als bedrijfsruimtes. Onze medewerkers hebben veel ervaring met de aanleg van troffelvloeren en beantwoorden graag uw vragen. Ook kunt u hier inspiratie opdoen voor een gietvloer of een betonlook vloer. Neem voor vragen contact op via het onderstaande telefoonnummer of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een troffelvloer.

Een keuze maken: advies van experts

De beste manier om de kosten van een troffelvloer laag te houden is door precies te weten wat uw opties zijn. Dit doet u door een offerte aan te vragen. Bij G-vloeren heeft u direct een offerte op maat in uw mailbox en staat er een ervaren adviseur klaar om u te woord te staan.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten