Beton Cire nadelen

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten

Het is belangrijk om bij de overweging om de keuze voor beton ciré te maken ook de nadelen te kennen van deze vloer- en wandafwerking. De voordelen krijgen wat dat betreft vaak meer de aandacht, maar er zijn natuurlijk beton ciré nadelen te benoemen. Wij zijn daarom graag zo transparant mogelijk, zodat u ook op de hoogt bent van de nadelen van beton ciré. Die komen hier dan ook uitgebreid aan bod.

Beton ciré nadelen: uitvoeringstijd

Beton ciré is prachtig, maar een van de nadelen is dat u rekening dient te houden met een bepaalde uitvoeringstijd. Het is niet een wand of vloer die binnen een dag te realiseren is, omdat de opbouw uit meerdere lagen bestaat. Daarom dient u rekening te houden met een droogtijd per laag, zodat het meerdere dagen duurt voordat het project klaar is. Het is echter wel zo dat dit als een van de beton ciré nadelen is in te calculeren. U weet vooraf de datum van aanvang en de datum van oplevering en het proces in uitvoering neemt doorgaans vijf werkdagen in beslag.

Gevoelig voor krassen

Beton ciré heeft als nadeel net even wat meer gevoelig te zijn voor krassen dan woonbeton. Dit is echter ook een van de nadelen waarmee op een eenvoudige manier rekening te houden valt. Bijvoorbeeld als u beton ciré als vloer in uw woning heeft liggen bij de entree een schoonloopmat te plaatsen. Op deze manier voorkomt u dat steentjes onder schoenen krasjes kunnen veroorzaken. Uiteraard is het ook mogelijk om de schoenen bij de voordeur uit te doen net als dat het is aan te raden om viltjes als beschermmiddel aan te brengen onder meubels die u veel verschuift.

Geschikt voor de badkamer, maar niet altijd als douchevloer

Een van de andere beton ciré nadelen is dat het een schitterende wand- en vloerafwerking is in de badkamer, maar dat het niet altijd geschikt is als douchevloer. Het is namelijk zo dat wij beton ciré waterdicht maken met het aanbrengen van een waterdichte coating. Indien er een beschadiging optreedt in deze coating in het douchegedeelte dan kan er op deze locatie ter plekke een lekkage in de douchevloer ontstaan. Nu is het zo dat er in de badkamer het meeste water terechtkomt op de douchevloer zelf en in beperkte mate op wanden en op de vloer. Daarom raden wij aan om alleen de wanden en de vloer in de badkamer met beton ciré af te werken, maar de douchevloer zelf niet.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten