Gietvloer nieuw concept

rekenmachine icoontje

Vrijblijvende offerte

Vraag hier gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan

portfolio icoontje

Foto's

Bekijk hier ons prachtige portfolio

boek icoontje

Brochures bekijken

Bekijk hier onze inspiratie brochure

Bij G-vloeren kunt u uw eigen vloer creëren

Creëer hier uw eigen designvloer

7000+ tevreden klanten
Beoordeling: 4,9/5 uit 220+ reviews

Taupe

PU DUO

Taupe

Anthracite

Anthracite Earth

Black Grey

Concrete

Pearl Taupe

Silk Earth

Lilac Grey

PU MONO

Light Taupe

Taupe

Light Blue

Noir

Signal Grey

Earth

Iron Grey

Anthracite

WOONBETON

Platinum

Taupe

Basalt

Dark Sand

Noir Grey

Latte

Dark Grey

Anthracite

Best beoordeelde gietvloer specialist met 220+ reviews! reviewsterren G-vloeren
7000+ tevreden klanten
Gietvloer

Een gietvloer is de ideale vloer voor een strak en modern interieur. Onze epoxy en polyurethaan gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk, comfortabel en leverbaar in vrijwel elk design. Met een gietvloer van G-vloeren geniet u van een stijlvolle vloer van hoogwaardig en slijtvast materiaal. Vraag direct een offerte aan of bel een van onze specialisten via 020 846 36 94

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloze kunststof vloer. De vloer gieten we op de ondervloer en werken we af met een lak of coating. Een gietvloer is leverbaar in twee materiaalsoorten: epoxy (EP) en polyurethaan (PU).

Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor woningen en kantoren. Onze gietvloeren zijn leverbaar in elke RAL-, NCS- of Sikkens-kleur. Een gietvloer voelt warm en zacht aan en is zeer geschikt voor vloerverwarming.

Kenmerken en eigenschappen van een gietvloer

Kleurvast Uw vloer blijft jaren mooi.
Brandwerend Bescherm uw woning met een brandwerende vloer.
Geluiddempend Creëer rust in huis.
Onderhoudsvriendelijk Hygiënisch schoon door stofzuigen en dweilen met water.
Volledig naadloos Geen last van vervelende naden of voegen.

Verzeker uzelf bij de aanschaf van een polyurethaan gietvloer, dat deze van hoogwaardige grondstoffen gemaakt is, omdat er grote kwaliteitsverschillen zijn.

U moet dan denken aan forse verschillen in dikte, zuiverheid, de polyurethaancomponent en pigmentpercentages,  die zorgen voor verschil in uitstraling, gebruiksgemak en levensduur. Uv-bestendigheid is zeer belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat uw prachtige gietvloer verkleurt.

Gietvloer

Gietvloeren
Een gietvloer
Gietvloer

Hierbij willen wij onze complimenten geven aan het team van G-vloeren.

Van begin tot eind een goede service gehad en de gietvloer is schitterend geworden. – Familie van Stralen

Soorten Gietvloeren voor woningen

Type vloerMeest gebruikt voorEigenschappenSamenstellingAantal kleurenLaagdikteGeschikt voor vloerverwaringPrijs per m2
Polyurethaan (PU) gietvloerHele woningOptimaal gemakPolyurethaan (100%)30002,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 51,00
BetonvoerBegane grondFabriekslookPolyurethaan (10%) en Beton (90%)605,0 mm – 6,0 mm Vanaf € 52,00
WoonbetonBegane grondComfortabele elegantiePolyurethaan (10%) en Beton (90%)30 5,0 mm – 6,0 mm Vanaf € 51,00
Beton CireBadkamer, toilet en overige sanitaire ruimtesSchitterende gradatiesPolyurethaan (20%) en Beton (80%)30 2,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 74,00
Microcement Badkamer, toilet en overige sanitaire ruimtes Voor verticale oppervlakken en ideaal voor wandbekleding Polyurethaan (20%) en Beton (80%) 30 2,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 72,00
Grindvloer Thuiskantoor en begane grond Karaktervol en uitgesproken Grind (78%) en epoxy (12%) 404,0 mm – 6,0 mm Vanaf € 22,00
Lavasteen gietvloer Thuiskantoor en begane grond Ecologisch en Hip Lavasteen en bindmiddel 202,0 mm – 4,0 mm Vanaf € 75,00

Soorten Gietvloeren voor bedrijven

Type vloerMeest gebruikt voorEigenschappenSamenstellingAantal kleurenLaagdikteGeschikt voor vloerverwaringPrijs per m2
EpoxyvloerOpslagruimtes, productiegebieden, werkplaatse en garagesZonder voegen, bestand tegen chemicaliën, eenvoudig schoon te maken, waterdichtEpoxy (100%)30002,0 mm – 3,0 mm Vanaf € 45,00
VloercoatingWinkelruimtes, kantooromgevingen, opslagplaatsen, productiefaciliteiten en werkplaatsenZonder naden, duurzaam, bestendig tegen chemische stoffen, gemakkelijk te reinigenEpoxy (100%)30002,0 mm – 5,0 mmVanaf € 23,00
Polyurethaan (PU) gietvloerWinkelruimtes en kantooromgevingenOptimaal comfortPolyurethaan (100%)30002,0 mm – 3,0 mmVanaf € 51,00
ESD vloerTechnische zones, medische faciliteiten, productiehallen, serverruimtesIn overeenstemming met de normen en meetmethoden: NEN EN IEC 61340-5-1Epoxy (100%)2002,0 mm – 3,0 mm€ 58,00
MMA vloerHACCP, levensmiddelenSnelle uithardingstijdAcrylaat (100%)102,0 mm – 5,0 mm€ 55,00
Epoxy gietvloerOpslagruimtes, productiehallen, autowerkplaatsenNaadloos, duurzaam, bestand tegen chemische middelen, eenvoudig schoon te maken, waterdichtEpoxy (100%)30002,0 mm – 3,0 mm€ 45,00
TroffelvloerHACCP, industriële ruimtes, professionele keukens, werkplaatsenHoge weerstand tegen druk, bestand tegen impact, slijtvast, weerbaar tegen chemicaliënEpoxy (100%)504,0 mm – 6,0 mm€ 50,00

6 misvattingen over Gietvloeren weerlegd

Gietvloeren winnen aan populariteit in diverse settings, maar er heersen nog altijd enkele misvattingen over. Hieronder weerleggen we zes van die misverstanden. 

 1. Veel mensen denken ten onrechte dat het onderhouden van gietvloeren moeilijk is. In werkelijkheid zijn ze juist heel gemakkelijk schoon te maken vanwege hun naadloze en vloeistofdichte eigenschappen. Regelmatig dweilen met water en een geschikt schoonmaakmiddel is meestal voldoende.
 2. Er is een misvatting dat gietvloeren niet lang meegaan. In werkelijkheid zijn ze zeer slijtvast en duurzaam, en kunnen ze bij juist gebruik en onderhoud vele jaren meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen.</li style=”color:#000;”>
 3. Hoewel gietvloeren populair zijn in industriële en commerciële omgevingen vanwege hun robuustheid, zijn ze ook zeer geschikt voor woonhuizen vanwege hun veelzijdigheid en esthetische mogelijkheden.
 4. Men denkt vaak dat gietvloeren slechts in een beperkt aantal kleuren en stijlen beschikbaar zijn. Moderne gietvloeren bieden echter een breed scala aan kleuren, patronen en zelfs texturen, waardoor ze aan vrijwel elke designvoorkeur kunnen voldoen.
 5. Een andere onwaarheid is dat gietvloeren koud en oncomfortabel zijn. In werkelijkheid hebben gietvloeren een goede warmtegeleiding, waardoor ze ideaal zijn voor vloerverwarming. Ze kunnen een comfortabele en warme loopervaring bieden, vergelijkbaar met andere vloersoorten.
 6. Er wordt vaak gedacht dat gietvloeren altijd veel duurder zijn dan andere vloeropties. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, is het belangrijk om te overwegen dat de duurzaamheid, het gemak van onderhoud en de levensduur van gietvloeren vaak leiden tot lagere kosten op de lange termijn. Daarnaast kunnen de veelzijdigheid en esthetische waarde die ze aan een ruimte toevoegen de investering meer dan waard maken.

De voordelen van gietvloeren voor gezinnen met kinderen en huisdieren

Gietvloeren zijn een uitstekende optie voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Ze zijn duurzaam, veilig en gemakkelijk schoon te maken. Deze vloeren kunnen gemakkelijk omgaan met drukte en knoeien, waardoor ze ideaal zijn voor een levendig huishouden. 

Ze zijn extreem sterk en gaan lang mee, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over slijtage of schade, zelfs als er veel op wordt gelopen en gespeeld. Dit bespaart u geld op de lange termijn, omdat u de vloer niet regelmatig hoeft te vervangen. 

Wat betreft veiligheid is het ook verstandig om voor gietvloeren te kiezen. Ze kunnen worden behandeld met een speciale laag om gladheid te voorkomen, wat essentieel is om uitglijden en vallen te vermijden. Omdat ze geen naden en kieren hebben, is er geen ruimte voor vuilophoping, wat de gezondheid van iedereen in huis ten goede komt. 

Het schoonmaken van een gietvloer is eenvoudig. Even snel dweilen en de vloer ziet er weer als nieuw uit. Dit is handig voor het opruimen van gemorste vloeistoffen of vuile pootafdrukken van huisdieren. 

Al met al is een gietvloer een verstandige keuze voor gezinnen. Ze zijn duurzaam, veilig, gemakkelijk te onderhouden en zien er ook nog eens mooi uit. 

De prijs van een gietvloer

De prijs van een gietvloer berekenen we per vierkante meter. U heeft al een gietvloer vanaf € 45,- per vierkante meter. Dit is de basisprijs. De uiteindelijke prijs van een gietvloer ligt namelijk ingewikkelder dan bij een reguliere vloer.

De definitieve prijs is van een aantal factoren afhankelijk:

 • De nodige voorbereiding

Elke ondergrond is anders. De behandeling om een vloer ‘gietvloerklaar’ te maken is dan ook altijd maatwerk. Oudere cement- of betonvloeren hebben bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan een net gelegde nieuwbouw cement- of betonvloer.

Denk hierbij aan het schuren en vlamstralen (reinigen) van het beton, het behandelen van de ondergrond en het dichten van scheuren en gaten. Het zo optimaal mogelijk maken van de omgevingscondities voor het leggen van de gietvloer is van invloed op de prijs.

 • Het type gietvloer

Een epoxyvloer brengen we direct aan in de vorm van een rolcoating en die is hierdoor minder prijzig dan een polyurethaan gietvloer. Een polyurethaan gietvloer moet namelijk een beschermende coating krijgen om hem te voorzien van slijtweerstand.

 • De grootte van het project

De prijs voor een grotere gietvloer ligt vanzelfsprekend hoger dan die van een kleine gietvloer. De prijs per m² gaat echter naar beneden wanneer er sprake is van een grotere gietvloer.

Bekijk de prijzen per vierkante meter voor al onze vloertypes:

Type gietvloer20 – 50 m²51 – 100 m²101 – 150 m²151 – 200 m²
Polyurethaan gietvloer€ 65,- per m2€ 57,- per m2€ 55,- per m2€ 51,- per m2
Epoxy gietvloer€ 54,- per m2€ 50,- per m2€ 48,- per m2€ 45,- per m2
Woonbeton€ 64,- per m2€ 58,- per m2€ 54,- per m2€ 51,- per m2
Epoxy vloercoating€ 2.150,-€ 29,- per m2€ 26,- per m2€ 25,- per m2

Bent u benieuwd waar de verschillen in vierkante meterprijs per gietvloersoort vandaan komen? Dat leest u in onze blog over gietvloer prijsverschillen.

Korting voor grotere projecten

G-vloeren biedt een aantrekkelijke korting aan wanneer u collectief gietvloeren laat aanbrengen. Het is mogelijk om bijvoorbeeld als winkelier met andere winkeliers in de straat een gietvloer te laten leggen of als Vereniging van Eigenaren met alle bewoners te kiezen voor een gietvloer.

G-vloeren biedt u flinke kortingen wanneer u gezamenlijk een gietvloer laat leggen. Deze korting kan oplopen tot 15%.

Ook als collectief een gietvloer laten leggen en een flinke korting bedingen?

Neem contact op met onze adviseurs:

Typen gietvloeren

G-vloeren werkt uitsluitend met hoogwaardige grondstoffen, waardoor u verzekerd bent van een PU gietvloer van de hoogste kwaliteit. Bezoek onze showroom en vraag naar de PU Professional vloer.

Deze kleurvaste vloer is het betaalbare summum op het gebied van PU gietvloeren. Gaat uw voorkeur meer uit naar een industriële uitstraling? Kies dan voor een onverslijtbare EP professional vloer van G-vloeren in 1 of 2 kleuren.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is naadloos en ontwikkeld voor fabrieksgebouwen en bedrijfsloodsen. Inmiddels passen we de vloer ook toe in woningen. We brengen de epoxy gietvloer voornamelijk aan in:

 • Magazijnen
 • Garages
 • Technische ruimtes

De epoxy gietvloer van G-vloeren is een 3 tot 4 mm dikke vloerafwerking. De gietvloer bestaat uit epoxyhars en is in diverse kleuren leverbaar. De vloer is voornamelijk geschikt als duurzame en naadloze bedekking van cement- en gipsgebonden ondergronden.

Een epoxy gietvloer is gevoelig voor scheuren indien het pand beweegt, zoals wolkenkrabbers op grote hoogten of oude herenpanden. Het is daarom belangrijk dat u de vloer laat plaatsen door een ervaren gietvloerspecialist.

Polyurethaan gietvloer

Een polyurethaan of PU gietvloer brengen we naadloos aan over nagenoeg iedere ondergrond. Binnen de PU vloeren onderscheiden we twee types: aromatische en alifatische PU gietvloeren.

Aromatische PU gietvloer
De aromatische PU gietvloer is geschikt als duurzame afwerking van cement- en gipsgebonden of stalen ondergronden. Deze vloer plaatsen we voornamelijk in:

 • Huizen van bewaring
 • Laboratoria en ziekenhuizen
 • Scholen en winkels
 • Musea
 • Technische ruimten

Alifatische PU gietvloer
De alifatische PU gietvloer is geschikt als duurzame afwerking van cement- en gipsgebonden of stalen ondergronden. Deze vloer plaatsen we voornamelijk in:

 • Winkels
 • Kantoren
 • Woningen
 • Kantines
 • Musea en showrooms
Eigenschappen en kleurstelling van polyurethaan gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler dan de epoxy variant. PU Professional gietvloeren voelen warm en zacht aan en gaan uitstekend samen met vloerverwarming. De PU Professional gietvloeren van G-vloeren zijn in elke kleur en kleurencombinatie te verkrijgen.

Kies uit PU Professional gietvloeren mono en uit de PU gietvloeren duo design. Zoals de naam al veronderstelt bestaan de mono gietvloeren uit één kleur. Kies uit RAL-, NCS- en Sikkens-kleuren. Bovendien heeft G-vloeren eigen kleurformules laten ontwikkelen die zeer hoge pigmentconcentraties bevatten, waardoor de vloeren een diepe en rijk kleur hebben.

De PU professional gietvloeren duo design zijn zeer moderne en strakke gietvloeren. Stel uw design gietvloer geheel zelf samen uit een combinatie van twee kleuren. Door zo′n combinatie krijgt uw gietvloer een gemêleerd effect.

Kies uit een zachte, rustgevende en een drukke, explosieve structuur. In onze kleurenstudio laten wij u graag een groot aantal kleurstalen met verschillende structuren zien.

Gietvloer voor een bedrijfsruimte

Een kunststof bedrijfsvloer is een duurzame vloeroplossing voor elk bedrijf. Als ervaren gietvloer specialist heeft G-vloeren ervaring met het leggen van bedrijfsvloeren die voldoen aan alle eisen voor uw branche. Zo krijgt u een vloer die vloeistofdicht, kras- en slijtvast en beschermd tegen mechanische en chemische invloeden is. Onze ervaren applicateurs hebben al vele vloeren mogen leggen in bedrijfsruimtes zoals in fabrieken, magazijnen, winkels, parkeergarages en werkplaatsen. Voor bedrijven in de voedingsmiddelenbranche hebben we hygiënische HACCP vloeren.

Voordat we aan de slag gaan, komt er altijd één van onze technische adviseurs bij u langs om de wensen te inventariseren, een vloerprofielschets te maken en een offerte op maat op te stellen. Zo wordt er gekeken naar de ondergrond, wat de technische eisen zijn en waarmee de vloer belast gaat worden. Vervolgens stelt onze adviseur een offerte op. Op deze manier zijn zowel wij als u verzekerd van het beste advies en een eerlijke offerte. Het goed in kaart brengen van uw wensen en situatie is ook van belang om een zo veilig en duurzaam mogelijke vloer te kunnen bieden.

Bedrijfslogo of ander logo op een gietvloer

G-vloeren denkt graag met u mee. Wilt u bijvoorbeeld een logo of een andere print in uw gietvloer hebben? Dat is mogelijk. Van loop- en rijdlijnen in een parkeergaragevloer tot een bedrijfslogo in een kantoorvloer en belijning in een sportvloer: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de gietvloer print pagina vertellen we meer over de opties, mogelijkheden en ideeën.

Met het aanbrengen van print in gietvloeren hebben we veel ervaring. Neem vrijblijvend contact met ons op om meer informatie op te vragen of om samen inspiratie op te doen. Door de jaren heen hebben we verschillende gietvloeren met daarop een logo-print mogen leggen, wat onze applicateurs keer op keer zonder problemen uit wisten te voeren.

Technische documentatie

Op de pagina technische documentatie hebben we downloadbare PDF-bestanden voor de hiernaast aangegeven vloersoorten. Per vloer vindt u onder andere de eigenschappen, ondergrond-eisen, onderhoudsadvies en technische gegevens.

 • Alifatische PU gietvloer
 • Aromatische PU gietvloer
 • EP antistatische PU vloercoating
 • EP elektrisch geleidende vloer
 • EP epoxy gietvloer
 • EP grindvloer
 • EP holle plinten
 • EP troffelvloer
 • EP vloercoating antislip
 • EP watergedragen vloercoating
 • Epoxy vloercoating

Gietvloer als bedrijfsvloer: voorbeelden en inspiratie

Trots mogen we vermelden dat G-vloeren al vele klanten blij heeft mogen maken met een kwalitatief uitstekende gietvloer als vloeroplossing voor een industriële ruimte. Al tientallen ruimtes, van ESD-ruimtes tot werkplaatsen, hebben wij mogen voorzien van een sterke vloer.

In onze showroom zijn onze vloersoorten te zien en krijgt u deskundig advies. Daarnaast laten we u ook op onze website graag onze expertise zien. Bekijk de projecten hieronder voor een kleine greep uit de door ons gelegde vloeren voor bedrijven.

Troffelvloer voor Albert Heijn

Bij een supermarktvloer weten we in ieder geval één ding zeker: het is een vloer die zeer intensief gebruikt zal worden. Daarom is het van belang dat er in supermarkten een zeer sterke vloer ligt. Als ervaren vloerspecialist heeft G-vloeren een troffelvloer mogen leggen in een Albert Heijn-filiaal.

Vloer in AH
esd vloer

ESD-vloer voor IGT Europe BV

IGT Europe BV verzocht G-vloeren om hen een geschikte vloer te adviseren en aan te leggen voor een productieruimte van ca. 2250 m2. Na een inventarisatie van de wensen en eisen waar de vloer aan moest voldoen, werd er gekozen voor een antistatische ESD-vloer.

Gietvloer Betonlook – Een moderne en duurzame keuze

Een gietvloer betonlook is dé perfecte keuze voor wie op zoek is naar een moderne en trendy vloerafwerking. Deze vloeren zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar bieden ook tal van praktische voordelen. Met een gietvloer betonlook creëert u een strakke en industriële uitstraling in elke ruimte.

Waarom kiezen voor een gietvloer betonlook?

Een gietvloer betonlook is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Dankzij het naadloze karakter van deze vloeren zijn ze gemakkelijk schoon te maken en hebben ze weinig onderhoud nodig. Bovendien zijn gietvloeren slijtvast en bestand tegen krassen, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers, keukens en kantoren.

Een ander voordeel van een gietvloer betonlook is de veelzijdigheid in ontwerp. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen om de perfecte betonlook te creëren die past bij jouw interieur. Of u nu een moderne, industriële uitstraling wilt of juist een warmere sfeer wilt creëren, er is altijd een betonlook gietvloer die aan jouw wensen voldoet.

Betonnen gietvloer of cementgebonden gietvloer

Een van de vele soorten gietvloeren die we bij G-vloeren appliceren is de betonnen gietvloer, ook wel woonbeton genoemd. Een betonnen gietvloer heeft een cementgebonden afwerking die we aanbrengen over ieder soort ondergrond. De dikte van deze gietvloersoort varieert van 3 tot 5 mm, net als bij de reguliere gietvloer.

Een betonnen gietvloer is volledig naadloos, slijtvast en eenvoudig te onderhouden. Deze vloersoort is tevens goed met vloerverwarming te combineren, waardoor een betonnen gietvloer een populaire ondergrond is in woonhuizen, kantoren en winkels. Het vormt een prachtige en functionele basis in ieder interieur. Bij G-vloeren heeft u bovendien een ruime kleurkeuze in woonbeton, zodat u uw nieuwe vloer volledig naar wens kunt maken.

Witte gietvloer

Een gietvloer brengen we bij G-vloeren aan in duizenden verschillende kleuren en tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stijlvolle witte gietvloer: een vloer met de frisse, lichte look van wit, gecombineerd met het warme en sfeervolle gevoel van een gietvloer. De heldere witte gietvloer is uitstekend te combineren met diverse interieurstijlen vanwege de warme ondertoon.

De aantrekkingskracht zit hem onder andere in het lichtreflecterende karakter van de vloer. Die de andere elementen in de ruimte er beter laat uitspringen. De ruimte wordt met een witte gietvloer ook visueel veel groter. Combineer de witte gietvloer bijvoorbeeld met robuuste houten meubelen en creëer een stoere woonruimte.

Gietvloer materiaal

Een gietvloer van G-vloeren is gemaakt van duurzaam materiaal. Het exacte materiaal waarvan een gietvloer wordt gemaakt, ligt aan de soort gietvloer. We kunnen onderscheid maken tussen meerdere soorten: epoxy, polyurethaan en cementgebonden.

Een epoxy gietvloer wordt gemaakt van kunsthars, wat in principe een restproduct van aardolie is. Hierdoor is het duurzaam materiaal. Hier worden bindmiddelen aan verbonden zodat de vloer gaat hechten. Ook worden er natuurlijke middelen (kleurpigmenten) aan toegevoegd die de vloer een kleur geven.

Een polyurethaan gietvloer wordt gemaakt van kunststof. Dit geeft de vloer een elastisch karakter (in tegenstelling tot het harde oppervlak van de epoxy gietvloer), wat het bij uitstek geschikt maakt voor woningen en appartementen.

Een cementgebonden gietvloer wordt gemaakt van cement, pigment, water en mineralen. De vloer wordt vervolgens afgelakt met twee transparante toplagen van polyurethaan die oplosmiddelvrij zijn. Deze vloer staat bekend om zijn levendige uitstraling.

Gietvloer voor thuis

Voor elke woning een geschikte gietvloer: bij G-vloeren zorgen we daar samen met u voor. Laat u adviseren over de meest geschikte gietvloer voor uw woning en geniet jaren van een prachtig en duurzaam resultaat.

Gietvloer voor binnen

Voor binnen is een gietvloer een zeer geschikte vloer en heeft u veel mogelijkheden. De meest gekozen gietvloer voor binnenshuis is een PU gietvloer. Dit vloertype wordt veel gebruikt in woningen en kantoren, met als voordeel dat hij een hoog esthetisch karakter heeft, comfortabel aanvoelt en zeer eenvoudig te onderhouden is.

Andere populaire gietvloeren voor binnen zijn:

 • Woonbeton: Een watervaste en slijtvaste vloer die in veel kleuren en structuren aangebracht kan worden. Kenmerkend voor deze vloer is natuurlijk de warme, betonnen uitstraling.
 • Grindvloer: Een vloer met een modern, eigentijds en authentiek karakter. De laatste jaren sterk in opkomst als woningvloer dankzij de vele mogelijkheden op het gebied van kleuren en designs.
 • Microcement: Waterdicht, poriëndicht, slijtvast en naadloos: dat zijn de kerneigenschappen van deze vloer. Microcement heeft een dunne, decoratieve betonlook uitstraling en kan zowel op vloeren, wanden als plafonds aangebracht worden.

Gietvloer in een kinderkamer

Voor u het weet, is uw zoon of dochter alweer toe aan een nieuw interieur in zijn of haar kamer. Kinderen groeien snel, en een kinderkamer is dus aan veel veranderingen onderhevig. Kies daarom voor het tijdloze design van een gietvloer. Een gietvloer is met uiteenlopende stijlen te combineren. Wilt u een extra vrolijke kinderkamer? Kies dan voor een felle gietvloer kleur. Dit geeft later veel mogelijkheden.

Gietvloer in kinderkamer voordelen: duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk

De vloer in de kinderkamer heeft flink wat te verduren. Logisch, een kind moet tenslotte lekker kunnen spelen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of er dingen stuk kunnen gaan. Een gietvloer kan gelukkig tegen een stootje. Het is dus niet erg als uw kind eens iets laat vallen of met een speelgoedauto door zijn kamer raast. Een gietvloer is duurzaam en gaat jaren mee.

En of uw kind nu veel knutselt of tekent, of juist met vieze modderlaarzen zijn of haar kamer binnenkomt: met een gietvloer is dit allemaal geen probleem. Een gietvloer is namelijk vloeistofdicht en het materiaal is hier tegen bestand. Ook kunt u de vloer in de kinderkamer goed schoonmaken. Een gietvloer is makkelijk om schoon te houden en vraagt weinig onderhoud. Dit is belangrijk; u wilt immers dat je kinderen zich in een schone ruimte bevinden.

Lavasteen gietvloer

De ontwikkelingen in vloerproductie staan nooit stil, resulterend in verbeterde vloeruitvoeringen zoals de lavasteen gietvloer. Deze vloer combineert kunsthars en lavasteen voor extreme slijtvastheid, krasbestendigheid en waterdichtheid, wat leidt tot een nieuwe generatie naadloze vloeren. Lavasteen Gietvloeren zijn vergelijkbaar met graniet in hardheid en duurzaamheid. Ze bieden voordelen zoals naadloos, hygiënisch, slijtvast en eenvoudig te onderhouden oppervlakken. U kunt kiezen uit diverse kleuren en profiteren van de uv-bestendigheid voor behoud van de kleur. Onze experts bij G-vloeren helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw behoeften. Maak een afspraak en bezoek onze showroom voor meer informatie.

Lavasteen Gietvloeren worden voornamelijk geplaatst in:

 • Woningen
 • Commerciële ruimtes
 • Industriële faciliteiten
 • Openbare ruimtes
 • Horeca

Een gietvloer in huis: interieurtips

Inspiratie nodig over gietvloeren? Bekijk hieronder enkele door ons afgeronde gietvloerprojecten voor woningen.

Gietvloer (CONCRETE GREY) in woning

In 2020 hebben we dit huis mogen voorzien van een prachtige 260m2 PU Professional gietvloer in de kleur CONCRETE GREY. De vloer straalt een en al exclusiviteit en luxe uit en past perfect bij de inrichting van de woning.

PU gietvloer in woning
PU gietvloer in woning

Gietvloer (CONCRETE GREY) in woning

In 2020 hebben we dit huis mogen voorzien van een prachtige 260m2 PU Professional gietvloer in de kleur CONCRETE GREY. De vloer straalt een en al exclusiviteit en luxe uit en past perfect bij de inrichting van de woning.

Woonbeton woning

Woonbeton (Off White) door het hele huis

De bewoners van dit huis in Den Haag zochten een vloer met een stijlvolle en exclusieve look.  Als snel kwamen we samen tot de conclusie dat een woonbeton vloer met de kleur Off White de beste oplossing was. En zie hier het prachtige resultaat.

Wilt u meer zien? Kijk dan eens naar deze foto’s op onze inspiratie portfolio-pagina.

 

Een gietvloer in de badkamer

Badkamer gietvloerEen gietvloer is een vloersoort die zich bijzonder goed leent voor in de badkamer. Een gietvloer is namelijk waterdicht en hygiënisch. Dankzij het naadloze karakter van de vloer is het onmogelijk dat er vocht in voegen loopt, met alle gevolgen van dien.

Bovendien is een gietvloer eenvoudig te reinigen en drogen. Het is zelfs mogelijk om vloerverwarming onder de gietvloer in de badkamer aan te brengen, zodat u na het douchen nog steeds op een heerlijk warme ondergrond staat. Heeft u momenteel een tegelvloer in de badkamer? Wij brengen uw nieuwe gietvloer probleemloos aan over het oude materiaal.

Een gietvloer in de woonkamer

Bent u toe aan een nieuwe, moderne uitstraling voor uw woonkamer? Dan kan een gietvloer niet ontbreken. Naast dat een gietvloer zeer comfortabel is, brengt het ook voordelen met zich mee als het onderhoudsgemak en de mogelijkheid tot het combineren met vloerverwarming. Het fijne aan een gietvloer is dat dit type vloer gecombineerd kan worden met verschillende interieurs, waardoor het in elke woonkamer volledig tot zijn recht komt. Kies voor een gietvloer in de woonkamer en u wilt nooit meer anders. We vertellen u graag meer over de gietvloer mogelijkheden in een woonkamer.

Een gietvloer in de slaapkamer

Gietvloer slaapkamerWilt u uw slaapkamer een kleurrijk, warm gevoel geven? Of gaat u liever voor een lichte, frisse uitstraling? Een gietvloer in de slaapkamer creëert precies de sfeer die u voor ogen heeft. Een slaapkamer met veel (houten) aardetinten gaat bijvoorbeeld goed samen met een betonlook gietvloer, terwijl een witte gietvloer goed past bij kamer die vooral rust uit moet stralen. G-vloeren denkt graag met u mee voor de meest comfortabele vloeroplossing die goed bij uw slaapkamerinterieur aansluit.

Een vloer voor verschillende woonstijlen en interieurs

Een gietvloer voor een industrieel interieur? Of zoekt u een vloer die past bij uw huidige, Scandinavische interieur? Met een gietvloer kunt u alle kanten op en kunt u de accenten van uw woonstijl versterken.

Door de jaren heen hebben we verschillende woonstijlen mogen aanvullen met een prachtige gietvloer. De meest voorkomende zijn een industrieel interieur, landelijk interieur, modern interieur,  Scandinavisch interieur, Bohemian interieur en retro interieur.

Industrieel interieur

Een industriële woonstijl kenmerkt zich door de robuuste en ruimtelijke uitstraling met een vleugje vintage. De laatste jaren is deze woonstijl sterk in opkomst, vooral bij jongere gezinnen. Beton, bakstenen en steigerbuizen zijn elementen die je in hier vaak terug ziet komen, in combinatie met verf in metallic kleuren. Een naadloze vloer, zoals een gietvloer in de kleur zwart of woonbeton vloer in zijn natuurlijke kleur grijs, passen hier heel goed bij.

Landelijk interieur

Een van de populairste woonstijlen in Nederland is het landelijke interieur. Dat is best logisch: het geeft een gemoedelijk en gezellig sfeertje. Bij dit interieur zie je vaak een houten vloer, maar ook een gegoten vloer is hier zeer geschikt. Het grootste voordeel voor bij dit interieur is dat je de vloer dan precies in de gewenste kleur kunt laten gieten.

Modern interieur

Een moderne woonstijl kenmerkt zich door de strakke lijnen, een functioneel design en een luxe uitstraling. Een typisch sfeer die je verwacht in een grote loft middenin het centrum van een stad, bijvoorbeeld. Met een gietvloer, zoals de polyurethaan variant, geef je de ruimte nog meer een moderne, strakke en tijdloze uitstraling.

Scandinavisch interieur

Een Scandinavische woonstijl is vrij recent populair geworden in Nederland. De clean uitstraling zorgt voor veel rust, vooral wanneer het wordt gecombineerd met houten elementen. Een robuust houten vloer zie je vaak bij een Scandinavisch interieur. Een gietvloer wordt hier vaak nog niet gebruikt, maar is hier ook uitermate geschikt voor. De strakke lijnen en de rustige uitstraling kun je met een naadloze, lichte vloer nog meer naar voren laten komen.

Bohemian interieur

Een interieurstijl die zich kenmerkt door de aankleding. Van rotan manden tot felgekleurde prints: dat is wat een Bohemian interieur compleet maakt. Bij zo’n kleurrijke inrichting zoekt u waarschijnlijk naar een vloer in een wat rustigere tint. Dan is een naadloze gietvloer – met eindeloze mogelijkheden qua kleur – een goede oplossing. Of toch een vloer in een felrode of blauwe kleur, om uw Bohemian interieur nog meer kracht bij te zetten? Het kan allemaal.

Retro interieur

In een vintage interieurstijl zie je voornamelijk oude meubels en accessoires. Hier kun je een vloer naar wens bij combineren, zolang het maar bij de retro woonstijl past. Op de pagina kleuren vind je een breed pallet aan beschikbare kleuren. Wilt u advies? Dan kijken onze experts graag even mee.

Benieuwd welke gietvloer het best aansluit bij uw wensen?

Bel met onze adviseurs via 020 846 3694 voor een gratis adviesgesprek of vraag een vrijblijvende offerte op.

Landelijke gietvloer

Bij een woning met een landelijk interieur is het goed om een lichte gietvloer aan te brengen zodat de landelijke tinten beter tot hun recht komen. Maar wat als u juist een gietvloer wilt gebruiken om een ruimte een landelijke sfeer te geven? Ook dan bent u bij G-vloeren aan het juiste adres. Een gietvloer is hier een uitermate geschikte oplossing voor.

Wat maakt een gietvloer ‘landelijk’? Dat is afhankelijk van de kleur en het design. Denk aan een gietvloer in een donkergroene, landelijke tint. Of kies voor een gemêleerd design (zoals betondesign), wat een zeer natuurlijke uitstraling geeft. Er zijn veel manieren om een gietvloer een landelijke sfeer mee te geven. Graag komen we hier met u over in contact om samen de beste oplossing te vinden.

Zachte gietvloer

Elke vloer voelt hard aan: zo ook een gietvloer. Toch zijn er wel gradaties binnen de vloersoorten waarmee we aangeven of een gietvloer hard of zacht is. Met zacht bedoelen we in ons vakgebied dat een vloer een elastisch en flexibel karakter heeft. Laat u bijvoorbeeld een gietvloer leggen in uw appartement? Zorg dan dat dit een zachte (PU) gietvloer is, zodat de vloer niet voor geluidsoverlast zorgt voor de onderburen.

Moderne gietvloer

De meeste gietvloeren hebben een moderne uitstraling. Mede hierdoor worden ze steeds vaker gekozen door huishoudens als hun nieuwe vloeroplossing. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook vloer of een PU gietvloer.

Bekijk een paar van onze recente projecten (zoals een gietvloer voor deze woning in Haarlem, of dit huis in Zaandam waar we een nieuwe vloer hebben gelegd) om inspiratie op te doen op het gebied van moderne gietvloeren. Vooral in combinatie met een passend interieur, kan een gietvloer een strakke, trendy look geven aan uw ruimte.

Voor meer inspiratie verwijzen we u ook graag door naar de pagina met gietvloer kleuren of natuurlijk onze showroom, waar u op afspraak langs kunt komen om advies in te winnen en de mogelijkheden te bekijken.

Is een gietvloer geluiddempend?

Woont u in een appartement? Dan wilt u natuurlijk niet dat de onderburen geluidsoverlast ervaren. Veel mensen weten niet dat gietvloeren een geluiddempende functie kunnen hebben. De mate van de geluiddemping is afhankelijk van het type hars dat er wordt gebruikt.

 • Epoxy gietvloer en geluiddemping: een epoxy gietvloer is minder geschikt als geluiddempende vloer omdat het een harde vloer is. Uw voetstappen worden daardoor minder gedempt. In plaats hiervan raden we een polyurethaan gietvloer aan.
 • Polyurethaan gietvloer en geluiddemping: voor de beste geluiddempende gietvloer kiest u voor polyurethaan. Deze vloer heeft licht elastische eigenschappen waardoor het ‘meeveert’ wanneer iemand over de vloer loopt. Dit zorgt voor een geluiddempend effect.

Heeft u vragen over de geluiddemping van gietvloeren? G-vloeren kan u hier uitstekend over adviseren. Bel 020 – 846 36 94 voor meer informatie.

 

Verschillende PU gietvloeren

G-vloeren biedt een scala aan PU gietvloeren met polyurethaan als basis, elk uniek door verschillende kleuropties en kenmerken.

PU CORK gietvloer

Een PU cork gietvloer, gemaakt van polyurethaan en kurk, is een innovatieve en duurzame vloeroplossing die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is. Deze vloeren combineren de natuurlijke warmte en elasticiteit van kurk met de stevigheid en het gemakkelijke onderhoud van polyurethaan, wat ze ideaal maakt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

De integratie van kurk in de vloer zorgt voor een comfortabele loopervaring en uitstekende geluidsisolatie, wat vooral handig is in ruimtes waar rust en stilte belangrijk zijn. Tegelijkertijd biedt de polyurethaan toplaag een sterke en naadloze afwerking die bestand is tegen water, vlekken, krassen en slijtage, waardoor de vloer bijzonder duurzaam is.

Esthetisch gezien biedt de PU cork gietvloer een breed scala aan designmogelijkheden. Hij is verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, variërend van natuurlijke kurktinten tot moderne, heldere kleuren. Dit maakt het gemakkelijk om de vloer aan te passen aan de stijl en het decor van elke ruimte.

PU CORK Gietvloeren worden voornamelijk geplaatst in:

 • Woonkamers
 • Slaapkamers
 • Keukens
 • Kantoren en Commerciële ruimtes
 • Scholen en kinderdagverblijven
 • Sportscholen en yogastudio’s

PU SAND gietvloer

Een PU Sand gietvloer, gemaakt van polyurethaan met een zandachtige textuur, is een elegante en praktische vloeroplossing die uitstekend past in diverse interieurs. Deze vloeren staan bekend om hun naadloze, moderne uitstraling en bieden een unieke combinatie van stijl en functionaliteit. De subtiele zandtextuur zorgt voor een natuurlijke, warme uitstraling en voegt een uniek element toe aan de ruimte.

De PU Sand gietvloer is duurzaam, slijtvast en onderhoudsvriendelijk, waardoor hij ideaal is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen. De vloer is bestand tegen vlekken en gemakkelijk schoon te houden, wat hem een praktische keuze maakt voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers, keukens, kantoren en winkels. Bovendien biedt deze vloer een comfortabele loopervaring en is hij beschikbaar in verschillende kleuren, waardoor hij gemakkelijk aansluit bij diverse interieurstijlen.

Kortom, een PU Sand gietvloer combineert functionaliteit met een stijlvol design, en is daarmee een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een moderne, onderhoudsvriendelijke en duurzame vloeroplossing.

PU SAND Gietvloeren worden voornamelijk geplaatst in:

 • Woonkamers
 • Keukens
 • Badkamers
 • Kantoren en Commerciële ruimtes
 • Openbare gebouwen en scholen
 • Galerijen en Showrooms

PU WOOD gietvloer

De PU WOOD gietvloer, een premium product in klasse A, onderscheidt zich door zijn duurzame samenstelling van gerecyclede houtvezels gecombineerd met polyurethaan. Deze vloer biedt een ecovriendelijke en eigentijdse oplossing, vergelijkbaar met de hoogwaardige kwaliteit van PU Professional en PU SAND Gietvloeren. Het onderscheidt zich door zijn unieke, 100% kleurvaste design, onderhoudsgemak, geluidsdemping, en vloeistofdichtheid. Aangenaam in aanraking, is de PU WOOD gietvloer verkrijgbaar in 16 verschillende kleuropties, van grijstinten tot groen- en beigetinten, wat naadloos aansluit bij zowel landelijke als moderne interieurs.

Deze vloer combineert esthetiek met functionaliteit; het is sterk, slijtvast, en biedt een naadloos, luxueus ontwerp dat gemakkelijk te reinigen is. UV-bestendigheid zorgt ervoor dat de vloer zijn kleur behoudt, zelfs bij blootstelling aan direct zonlicht. Verder is de PU WOOD gietvloer ideaal voor gebruik met vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort.

PU WOOD Gietvloeren worden voornamelijk geplaatst in:

 • Winkels
 • Woonkamers
 • Kantoren
 • Slaapkamers
 • Openbare gebouwen en scholen
 • Commerciële ruimtes

 

Een gietvloer combineren met vloerverwarming

Vloerverwarming is een duurzame oplossing, omdat die minder energie verbruikt en die de volledige ruimte gelijkmatig verwarmt. Het scheelt ruimte omdat er geen radiatoren geplaatst hoeven te worden boven op de gietvloer, waardoor uw woon- of bedrijfsruimte ruimtelijker oogt.

Iedere kleur gietvloer is te combineren met vloerverwarming. Vloerverwarming is niet alleen een verwarmende oplossing, maar ook een verkoelende. De gietvloer is dankzij het systeem te verwarmen met warm water en te verkoelen met koud water. G-vloeren legt zelf geen verwarmingssystemen aan, maar adviseert u wel over de mogelijkheden.

Er zijn twee manieren waarop vloerverwarming gecombineerd kan worden met een gietvloer. We spreken van natbouw en droogbouw. In het eerste geval laat u de verwarmingsbuizen in het beton of cement leggen. Het voordeel hiervan is dat het verwarmingssysteem zeer zuinig is.

In het tweede geval laat u een elektrisch systeem onder de gietvloer plaatsen. Het voordeel van droogbouw is dat de vloer niet te dik wordt en u uw deuren niet hoeft bij te laten ophogen of bijwerken.

Wij zijn zeer blij met onze nieuwe gietvloer. De G-1 vloerverwarming is een heerlijk gevoel in combinatie met de gietvloer.

Verder zijn wij erg tevreden met de hoge service die wij de hele rit gekregen hebben van G-vloeren.
– Ellen Hamers

Kleuren en designs: ontwerp uw gietvloer

We leveren vloeren in alle standaard RAL-, NCS- of Sikkens-kleuren. Kies voor een stijlvolle witte gietvloer en laat een bijzonder design in uw vloer verwerken. Onze adviseurs helpen u graag bij de kleurkeuze en vormgeving. Bekijk onze kleursamples voor een indicatie van de mogelijke kleuren.

Gietvloer samples

G-vloeren levert vloeren in alle standaard RAL-, NCS- of Sikkens-kleuren. Het is goed om vooraf goed na te denken over de kleur van uw gietvloer. Dit heeft namelijk een sterke invloed op de uitstraling van de ruimte waarin de vloer wordt gelegd.

G-vloeren heeft in de showroom fysieke samples liggen en online, op de kleurenpagina, ook de samples op een rij gezet. Het is ook mogelijk om de kleuren te bekijken via de G-vloeren ‘Creëer uw eigen vloer’ tool via de button bovenaan deze pagina. Gietvloer kleur samples geven u een goede indicatie van de kleur en de sfeer die het met zich meebrengt. Daarnaast kunt u ook geheel vrijblijvend kleursamples bestellen bij ons. Wij verzenden deze vervolgens per post naar u toe.

Dankzij de samples bent u in staat om de verschillende kleuren te vergelijken en uw favoriet eruit te kiezen. We nodigen u daarom graag uit in onze showroom, of om een kijkje te nemen op de kleurenpagina.

Voor vragen over de gietvloer kleuren samples kunt u natuurlijk altijd contact opnemen via het contactformulier of door te bellen naar 020 – 846 36 94.

De ondervloer van een gietvloer

Een gietvloer is geschikt om aan te brengen op zo goed als ieder soort ondervloer. Gietvloeren worden gelegd in vloeibare vorm en hebben altijd baat bij een goede ondervloer. De ondergrond dient niet alleen stabiel en vlak te zijn, ook de dikte is van belang. Geschikte gietvloer ondervloeren zijn bijvoorbeeld:

 • Beton
 • Tegels
 • Hout
 • Natuursteen
 • Cement-dekvloer
 • Anhydriet
 • Fermacell

Afhankelijk van het soort ondergrond is het mogelijk dat er nog voorbereidende werkzaamheden vereist zijn. Onze specialisten staan u graag bij in dit proces.

Gietvloer met natuursteen ondergrond

Door de jaren heen heeft G-vloeren vele gietvloeren gelegd. Daarbij hebben we te maken gehad met allerlei ondergronden, waaronder die een bestaande natuursteenvloer. Een natuurstenen vloer is geschikt als ondervloer voor een gietvloer, mits de stenen goed vastliggen en de vloer vlak is. In de meeste gevallen wordt er echter voor een egalisatie laag gekozen, om er zo zeker van de zijn dat de ondergrond 100% strak en vlak is. Twijfelt u of uw natuurstenen vloer geschikt is als ondergrond? Onze adviseurs adviseren u graag, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Gietvloer droogtijd

Een gietvloer wordt in lagen gedroogd en elke laag heeft een dag aan verwerkingstijd en droogtijd nodig. Per situatie verschilt het hoeveel lagen er precies worden gelegd en wat de droogtijd is, vandaar dat we op de vraag hoe lang een gietvloer moet drogen niet één antwoord kunnen geven.

Tijdens het leggen van een gietvloer worden er meerdere lagen aangebracht. Dit zijn de primerlaag, schraplaag en topcoating. Optioneel kan er een extra toplaag worden aangebracht. De droogtijd per laag is dan ook weer afhankelijk van het type gietvloer en de gekozen opties, zoals een extra toplaag.

Een uitzondering is de vloercoating. Deze kan na slechts zestien uur al in gebruik worden genomen. Dit is vooral handig voor industriële ruimtes waar elk uur dat er niet gewerkt wordt, geld kost.

Voor meer informatie over de droogtijd van gietvloeren, kunt u altijd contact opnemen. Wanneer u een gietvloer door G-vloeren laat leggen, bent u verzekerd van deskundig advies waarbij u precies weet wat u kunt verwachten qua tijdsplanning en droogtijd van de nieuwe vloer.

Onderhoud van gietvloeren

Een gietvloer is zeer makkelijk schoon te houden en te onderhouden. Hieronder lichten we kort toe hoe het kleinschalige en grootschalige onderhoud in zijn werk gaat.

Kleinschalig onderhoud van uw gietvloer

Door de vloer te stofzuigen en te dweilen houdt u uw gietvloer in de basis al goed schoon. U merkt dat het schoonhouden van een gietvloer vele malen makkelijker gaat dan het reinigen van een parket- of tegelvloer. Doordat we de vloer volledig naadloos leggen, blijft er namelijk geen vuil zitten in voegen.

Daarnaast is de vloer eenvoudiger te stofzuigen dan een tapijtvloer. Gebruik voor het stofzuigen wel de parketborstel, u voorkomt dan dat de harde onderdelen van de stofzuiger de vloer beschadigen.

Groot onderhoud van een gietvloer

Een gietvloer is kleurvast en goed bestand tegen slijtage. Dit komt vooral door de sterke topcoating. Hoe sterker deze topcoating, hoe langer uw vloer mooi blijft.

Helaas kunnen zelfs de meest kleur- en slijtvaste vloeren na jaren intensief gebruik enkele slijtageplekken vertonen. Een grondige schoonmaakbehandeling biedt dan uitkomst. Laat deze behandeling altijd uitvoeren door een professioneel bedrijf dat ervaring heeft met gietvloeren.

Uw gietvloer renoveren

Ook voor gietvloer renovatie is G-vloeren de aangewezen specialist. Het is mogelijk dat uw bestaande gietvloer van lage kwaliteit is. Bij verkleuringen of beschadigingen aan uw gietvloer brengen we een nieuwe toplaag aan, waardoor u weer jaren kunt genieten van een gietvloer met een prachtige uitstraling. Neem gerust contact op met onze specialisten voor vrijblijvend advies of aanvullende informatie.

Nieuwe gietvloer toplaag

Wilt u uw gietvloer opbeuren en is de gietlaag nog intact? Kies er dan voor om alleen de toplaag te laten vervangen. Het is bij G-vloeren mogelijk om een nieuwe toplaag aan te brengen op uw bestaande gietvloer. Dit is bijvoorbeeld wenselijk wanneer u een klein plekje in de toplaag heeft of omdat er meerdere vlekken zichtbaar zijn.

Een nieuwe gietvloer toplaag laat uw gietvloer er weer als nieuw uitzien. Dit kan transparant of in kleur. Voor meer informatie over het laten vervangen van de toplaag verwijzen wij u graag door naar de pagina gietvloer renovatie.

Problemen met gietvloeren

Helaas zijn er ook negatieve verhalen over gietvloeren. Denk bijvoorbeeld aan gietvloerbedrijven die het werk niet goed afleveren, of verkeerd advies geven waardoor u wel met een kwalitatief goede vloer zit, maar deze niet volledig naar wens is qua uitstraling.

Als het om gietvloeren gaat, is het van groot belang dat u zich goed laat adviseren door een ervaren vakman. Ook is het belangrijk dat u het aanbrengen van de gietvloer aan een professional overlaat. Hierdoor krijgt u het beste resultaat en een strak oppervlak.

Gelukkig is er een algemene richtlijn voor gietvloeren en gaat G-vloeren voor 100% kwaliteit en tevredenheid van de klant. Daarnaast is G-vloeren ook aangesloten aan meerdere keurmerken die de kwaliteit van ons werk waarborgen.

Gietvloer verwijderen

Wilt u een totaal ander type vloer of is uw gietvloer dusdanig beschadigd waardoor deze volledig verwijderd moet worden? G-vloeren is in staat om uw gietvloer volledig te verwijderen. Onze professionals schrapen de gietvloer laagje voor laagje af door gebruik te maken van geavanceerde machines. Indien gewenst, brengen we na het verwijderen een nieuwe gietvloer of andere vloersoort voor u aan.

Gietvloer repareren

Soms hoeft een beschadigde gietvloer niet volledig vervangen te worden en is een reparatie de beste uitkomst. Of dit het geval is, hangt af van de soort beschadiging en hoe erg de schade is. Soms is het namelijk mogelijk om alleen de toplaag te vervangen.

Een andere manier is om, indien mogelijk, alleen de plek van beschadiging te repareren. Hoe dan ook: in elk geval raden we aan om hier een technisch expert naar te laten kijken. Zo bent u verzekerd van het beste advies en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Bent u benieuwd hoe G-vloeren het renoveren of repareren van een bestaande gietvloer oppakt? We vertellen u daar meer over op de pagina gietvloer renovatie.

Gietvloer combineren met andere vloeren

Wellicht vraagt u zich af of een gietvloer te combineren is met een houten vloer, pvc vloer, tegels of met een combinatie van verschillende vloersoorten. Het is goed om te weten dat dit gewoon mogelijk is en dat dit ook best vaak voorkomt. Zo zijn er woonkamers waar een combinatie van een gietvloer en houten vloer wordt gebruikt. Dit kan gewoon met een nette overgang worden aangelegd en geeft een stijlvol, warm en natuurlijk tintje aan de ruimte.

Als u een gietvloer combineert – of dat nou met hout, pvc of tegels is, moet u er wel goed op letten dat de kleuren en sferen goed bij elkaar passen. De vloer moet wel één geheel blijven, voor een zo mooi mogelijk resultaat. Laat dit daarom door een ervaren gietvloerspecialist aanbrengen, want dit is een klus waar vakmanschap bij komt kijken. Houd daarnaast ook rekening met eventuele hoogte en dikteverschillen van de verschillende vloeren mocht u alles gelijkvloers over willen laten lopen.

Gietvloer UV-bestendig

Door UV-straling (Ultraviolet straling), die via het zonlicht op uw vloer landt, kan een vloer verkleuren. Bij gietvloeren is dit ook het geval. Maar er zijn gelukkig gietvloersoorten die UV-bestendig zijn. Hieronder leggen we uit waar u op moet letten, maar bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met G-vloeren.

Vloeren van epoxy, zoals epoxyvloeren of epoxy gietvloeren, zijn vaak niet UV-bestendig. Dit zijn vloertypen die vaak gebruikt worden voor zakelijke projecten, zoals in fabriekshallen of in werkplaatsen. Mocht u dat willen, dan kunt u een extra coating laten aanbrengen die de vloer UV-bestendig wordt. Een ‘zachtere’ vloer van polyurethaan die vaak in woningen en winkels wordt gelegd, zoals onze PU gietvloer, kun je standaard met een UV-bestendige coatinglaag krijgen.

De kleur van uw gietvloer heeft hier ook invloed op. De ene kleur is namelijk UV-bestendiger dan de andere kleur. Vloeren in naturelkleuren, zoals zandkleurige gietvloeren, zullen minder snel verkleuren. En als ze al een beetje verkleuren, ziet u dat minder snel omdat de vloer vaak een natuurlijk kleurverloop heeft. Blauw- en grijstint vloeren, en heel felle kleuren zoals rood, zijn gevoeliger voor UV-straling.

Gietvloer duurzaamheid

Een gietvloer is een aankoop voor de lange termijn en een zeer duurzame investering. U profiteert namelijk van een lange levensduur. Mits goed onderhouden, blijft een gietvloer 20 jaar mooi. In principe gaat een gietvloer kwalitatief gezien een leven lang mee.

Naast dat een gietvloer lang meegaat, levert het ook geen materiaalverspilling op. Alles wordt namelijk nauwkeurig gemeten en gegoten. Daarnaast worden onze vloeren van milieuvriendelijke materialen gemaakt. Ook is de vloer milieuvriendelijk in onderhoud. Schoonmaken van de vloer kan gewoon met water of een duurzaam en zeepvrij reinigingsmiddel.

Tip voor extra duurzaamheid: vloerverwarming

Een gietvloer zorgt voor een goede isolatie, wat vooral in de winter voor een lagere energierekening zorgt. Om nog meer energie te besparen, raden we gietvloer vloerverwarming aan. Vloerverwarming werkt uitstekend in combinatie met een gietvloer. De warmte wordt goed doorgelaten door de gietvloer en wordt al stijgend door de ruimte verspreid.

Wilt u weten wat het kost om een gietvloer met vloerverwarming te laten leggen? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave op via de onderstaande button en ontvang direct een offerte in uw mailbox.

Ik ben op zoek naar een brandwerende vloer

Dan is een gietvloer precies wat u zoekt! Zoekt u een vloer voor een branche waarbij er wel eens vonken op de vloer komen of waar andere brandrisico’s bij komen kijken? Overweeg dan een gietvloer. Dit type vloer heeft namelijk een brandwerend karakter.

Waar bepaalde soorten gietvloeren brandvertragend werken, zijn sommige typen gietvloeren volledig brandwerend. Dit maakt de gietvloer een van de veiligste vloeren. We vertellen u hier graag meer over via 020 – 846 36 94 of info@g-vloeren.nl.

Een gietvloer leggen we in 5 stappen

Bij de aanleg van een nieuwe gietvloer houden we altijd rekening met bepaalde factoren, zoals de staat van de vloer bij de start van de werkzaamheden. Hierdoor is niet elk traject voor de aanleg van een gietvloer hetzelfde.

Globaal gezien hanteren wij onderstaande 5 stappen:

Stap 1: we egaliseren de ondergrond

Om de gietvloer strak aan te brengen moet de grond eerst vlak en volledig uitgehard zijn. In de eerste fase zorgen wij er dus voor dat alle onvolkomenheden in uw vloer weggewerkt zijn. U kunt hierbij denken aan lijm- en verfresten of scheuren in het cement of beton.

Daarnaast zorgen we ervoor dat de vloer droog, schoon en vetvrij is. Wanneer de vloer in orde is tijdens de controle bij ons eerste werkbezoek is dit punt uiteraard niet nodig. De primerlaag van de egaline wordt aangebracht met grote rollers van 50 cm en grote kwasten.

De egaline vloer wordt aangebracht met een wisser of vlakspaan en verdeelt daardoor gelijkmatig het materiaal. Het aanbrengen van een complete egalinevloer kost maximaal twee dagen (Dag 1: primer. Dag 2: egalinelaag).
Gietvloer egaliseren

Stap 2: we brengen een laagje primer aan als basis van de gietvloer

We voorzien de vloer vervolgens van een primerlaag. Een primerlaag zorgt voor de uiteindelijke hechting van de vloer en zuigt zich vast in de ondervloer. Dit verstevigt de vloer en zorgt ervoor dat we de gietvloer mooi glad aan kunnen brengen.

Welk type primer we gebruiken hangt af van de vloer. De primerlaag wordt aangebracht met grote rollers van 50 cm en kleine rollers van 25 cm in combinatie met speciale grote kwasten. Het aanbrengen van de primerlaag kost maximaal 1 dag.
Primerlaag aanbrengen

Stap 3: we verwijderen oneffenheden

Na de primerlaag brengen we de schraplaag aan. De schraplaag is een kunststof uitvlakmassa die ervoor zorgt dat alle minuscule gaatjes en kleine oneffenheden dicht gaan. De schraplaag wordt altijd aangebracht met een professionele vlakspaan die voldoende breed en lang is.

De vlakspaan zorgt ervoor dat echt alle gaatjes en kuiltjes uitgevlakt worden om de perfecte ondervloer te creëren. Het aanbrengen van de schraplaag kost maximaal 1 dag.

Stap 4: we brengen de gietvloer aan

Na de schraplaag brengen we de gietvloer aan. Door de vloer te gieten en het materiaal ambachtelijk glad te trekken met een spaan ontstaat de unieke look waar de gietvloer om bekend staat. De gietvloer wordt geappliceerd met een speciale vlakspaan voor de gietlaag. Bij grotere oppervlaktes worden er ook vloerwissers gebruikt. Het aanbrengen van de gietlaag kost maximaal 1 dag.
Gietvloer aanbrengen

Stap 5: we maken de gietvloer af met een laklaag

Na het aanbrengen van de gietvloer werken we de vloer af met een laklaag. Deze laklaag is de beschermlaag van uw gietvloer. De laklaag wordt aangebracht met rollers, wissers en kwasten. Bij het aflakken van de gietlaag wordt gebruik gemaakt van grote microvezelrollers van 50 cm in combinatie met microvezelrollers van 25 cm. De zijkanten worden strak afgewerkt met professionele kwasten. Het aanbrengen van de laklaag kost maximaal 1 dag.

Laklaag aanbrengen eindresultaat

Gietvloer extra’s

Misschien vraagt u zich af wat mogelijke extra opties zijn voor bij een gietvloer. We zetten ze graag voor u op een rij. Bij G-vloeren kunt u bij uw gietvloer kiezen voor extra opties zoals een antislip-laag, vloerverwarming of print-bedrukking. Als ervaren bedrijf hebben wij alle expertise in huis om deze en andere gietvloeren extra’s aan te brengen.

Welke gietvloer extra’s er precies mogelijk zijn, verschilt per type vloer. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de ervaren adviseurs van G-vloeren of op de specifieke pagina van het gewenste vloertype kijken.

Referenties over onze gietvloeren en Service

 

Geachte G-vloeren,

Jullie hebben top werk geleverd en we zijn super blij met het resultaat van onze design gietvloer. We raden iedereen aan om een gietvloer bij G-vloeren aan te schaffen.

– Familie Rutten uit Waalwijk

 

Complimenten aan G-vloeren, en dan Vincent in het bijzonder. Gietvloer is prachtig geworden en de service was perfect tijdens het gehele traject.

– Familie Ricksen uit Helmond

 

G-vloeren levert fantastisch werk: servicegericht en flexibel. Onze winkelvloer was alweer binnen 2 dagen volledig te belasten, waardoor we geen omzet misgelopen zijn. Bedankt!

– NIKE

 

We zijn enorm blij met ons nieuwe huis en dat is mede te danken aan de prachtige gietvloer van G-vloeren. De vloer is prachtig afgewerkt. We sturen jullie snel de foto’s door!

– Loes en Rene verhaar uit Almelo

 

Nogmaals dank voor het perfect aanbrengen van de gietvloer in ons kantoor. Werkelijk waar een schitterend resultaat. Ook het meedenken in kleur en het interieuradvies heeft ons erg geholpen.

– Veldman Accountants

 

Wij zijn gegaan voor een compleet pakket bij G-vloeren: wandafwerking, plinten, vloerverwarming en last but not least de PU-gietvloer. Alles liep volgens afspraak en er is prachtig werk geleverd.

– Familie Kramer uit Deventer

 

Klasse werk geleverd, bedankt voor het mooie resultaat. Er zullen zeker meerdere projecten volgen in de toekomst.

– Ernst Interieurbouw

 

Ik had al vanaf het eerste moment een goed gevoel bij G-vloeren. In de showroom werd ik goed geholpen met de keuze voor mijn nieuwe vloer. De gietvloer ligt er nu een maand in en hij bevalt super goed.

– Hans uit Heerenveen

G-vloeren: de innovatieve gietvloeren specialist voor woning en bedrijf

Wanneer u op zoek bent naar gietvloeren van hoge kwaliteit (zoals epoxy gietvloeren, cementgebonden gietvloeren en polyurethaan gietvloeren) voor uw woning of bedrijf, bezoek dan de showroom van G-vloeren. Hier vindt u voor elke ruimte een kunststof gietvloer die aan al uw wensen voldoet. De technisch ervaren en creatieve specialisten van G-vloeren hebben de knowhow om voor u een maatwerk gietvloer aan te brengen, die qua kleur, samenstelling en design volledig bij uw persoonlijke wensen en interieur aansluit. Onze clientèle bestaat uit relaties in binnen- en buitenland.

Gietvloer uitbesteden

U weet zeker dat u een gietvloer wilt. Maar gaat u dit dan zelf doen, of besteedt u het uit aan een gietvloerspecialist? Wat ons betreft is deze keuze snel gemaakt. Het zelf leggen van een gietvloer is – voor iemand die het nog nooit heeft gedaan – ingewikkelder dan gedacht. Er komt meer bij kijken dan u vooraf denkt, wat achteraf voor vervelende verrassingen kan zorgen.

We raden u aan het laten leggen van een gietvloer uit te besteden. Vakmannen, zoals die van G-vloeren, hebben namelijk jaren ervaring met het leggen van gietvloeren. Ze beschikken over de juiste, up-to-date kennis en de beste materialen en weten dus precies hoe de klus geklaard moet worden. Daarnaast krijgt u garantie op het werk wanneer u dit laat doen door een bedrijf. Besteed deze klus dus uit.

Heeft u vragen over gietvloer uitbesteden? G-vloeren voorziet u graag van deskundig advies: neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Gietvloer in 1 dag

Regelmatig krijgen we de vraag of een gietvloer ook in 1 dag gelegd kan worden. Dit is echter niet mogelijk. Om een gietvloer van hoogwaardig materiaal op een kwalitatief goede manier te leggen, waarbij u verzekerd bent van jarenlang plezier aan een goede vloer, moet er simpelweg een proces worden gevolgd dat enkele dagen duurt.

Eerst moet namelijk de ondergrond worden voorbereid. Vervolgens wordt er een primerlaag aangebracht. Pas dan wordt de gietvloer gelegd en na afloop wordt er een laklaag aangebracht. Dit zijn pas enkele stappen, en hiertussen zitten ook droogtijden. U kunt zich dus al voorstellen dat dit niet binnen 1 dag gedaan is.

Een vloercoating is doorgaans wel sneller dan een gietvloer gelegd, aangezien hierbij alleen een (dunne) coating wordt aangebracht.

Veelgestelde vragen gietvloeren

Bij het kiezen van een geschikte gietvloer komen veel vragen kijken. De meest voorkomende hebben we voor u op een rijtje gezet, zodat u snel vindt wat u zoekt. Mocht uw vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op via 020 – 846 36 94 of kom langs in onze showroom. Hier staan onze vloerexperts voor u klaar.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is de ideale vloer voor een modern en strak interieur. De naam verklapt het al deels: het is een gegoten vloer bovenop een dragende vloer. De basis van een gietvloer vullen we aan met polyurethaan of epoxy, afhankelijk van uw wensen. U kunt dus kiezen voor een polyurethaan gietvloer en epoxy gietvloer. Met een naadloze afwerking is dit een hoogwaardige vloer die onderhoudsvriendelijk en comfortabel is. En leverbaar in vrijwel elk mogelijk design.

Wat kost een gietvloer?

De prijs van een gietvloer is vanzelfsprekend erg variërend. De belangrijkste factoren bestaan uit uw budget, gekozen materialen, aantal vierkante meters, de ondervloer, gewenste kleur en uw locatie. Wilt u graag weten wat een gietvloer kost? Lees hier dan meer over in onze prijsbepaling en tabellen. We stellen graag een vrijblijvende offerte op voor u.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een gietvloer?

De voordelen van een gietvloer zijn haast eindeloos. Gietvloeren zijn veilig, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, naadloos, vloeistofdicht, voelen warm aan, zijn leverbaar in talloze kleuren en last but not least: ze zien er bijzonder luxe en stijlvol uit.

Zijn er dan ook nadelen aan een gietvloer, vraagt u zich wellicht af? Met al onze expertise op het gebied van gietvloeren durven wij geen concrete nadelen te noemen. U moet alleen wel een week uittrekken voor het laten aanbrengen van de vloer. Gedurende deze tijd mag de vloer niet belast worden.

Welke kleuren gietvloeren zijn er?

Bij het leggen van een gietvloer kunt u uit tal van kleuren kiezen. We geven u graag een eerste indruk van hoe uw gewenste gietvloer eruit komt te zien. Bekijk hiervoor al onze kleursamples en lees meer over welke kleurkeuzes mogelijk zijn. We leveren onze gietvloeren in een mono of duo kleur. Wat betreft uw nieuwe gietvloer heeft u dus volop kleurkeuze.

Kan ik de kleur van mijn gietvloer laten aanpassen?

Een nieuwe kleur aanbrengen over uw bestaande gietvloer is zeker mogelijk. Ook bij sprake van verkleuring renoveren we uw gietvloer, zodat hij weer de gewenste kleur heeft. Neem hiervoor gerust contact op via 020 – 846 36 94 of mail naar info@g-vloeren.nl. Lees meer over wat er komt kijken bij een gietvloer renovatie.

Wat is de levensduur van een gietvloer?

Een goed onderhouden gietvloer kan tot wel 20 jaar meegaan. De levensduur van een gietvloer hangt echter af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, het gebruik en de mate van onderhoud. Regelmatig reinigen en beschermen tegen krassen en chemicaliën kan de levensduur verlengen.

Hoe onderhoud ik mijn gietvloer?

Een gietvloer is gemakkelijk te onderhouden. We raden aan de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een duurzaam reinigingsmiddel. Meer is in principe niet nodig. Bekijk ook de pagina ‘Gietvloer onderhoudsadvies‘.

Is vloerverwarming in een gietvloer mogelijk?

Een gietvloer is de perfecte vloer om te combineren met vloerverwarming. Dankzij de verschillende lagen blijft de warmte hangen en verdeelt het zich op een natuurlijke wijze door de vloer. Dit zorgt voor een optimale warmteverdeling. Het voorkomt tevens onnodige stookkosten. Lees meer over welke type gietvloer optimaal past bij vloerverwarming.

Past een gietvloer in elke kamer?

In vrijwel elke kamer is een gietvloer geschikt. Gietvloeren zijn namelijk naadloos en volledig waterdicht. Dit zorgt voor een hygiënische en makkelijk te onderhouden vloer, zelfs in de badkamer. Alleen in uitzonderlijke gevallen zijn herstelwerkzaamheden nodig voor het leggen van een gietvloer. Dit bespreken we uiteraard van tevoren met u.

Wat is het verschil tussen een polyurethaan gietvloer en epoxy gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer bestaat uit een zacht en elastisch oppervlak. We kunnen het hierdoor over veel betonnen of houten ondervloeren plaatsen. Een epoxy gietvloer is een stuk harder en is zeer bestendig tegen zware belasting. Dat maakt een epoxy gietvloer een veel gekozen bedrijfsvloer.

Kan ik alvast een gietvloer aanvragen voor mijn toekomstige woning?

Dat is natuurlijk mogelijk. Een gietvloer laten leggen in uw nieuwe woning of zelfs nieuw bedrijf kunt u inplannen bij G-vloeren. Onze specialisten weten precies waar ze rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld bij het ‘gietvloerklaar’ maken van de vloer, en hebben veel ervaring met het leggen van gietvloeren in nieuwbouw.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem telefonisch contact op via 020 – 846 36 94 voor meer informatie over het leggen van een gietvloer in nieuwbouw.

Hoe dik is een gietvloer?

De dikte van een gietvloer is 3 t/m 6 millimeter. De dikte verschilt per type gietvloer.

Kan ik een gietvloer aanbrengen over een cementdekvloer?

Zolang de ondergrond vlak is, kan een gietvloer op veel soorten ondergronden gelegd worden zoals beton, anhydriet, egaline. U kunt een gietvloer dus ook op een cementdekvloer aanbrengen. Een vlakke ondergrond is belangrijk voor een strak resultaat.

Wanneer is een gietvloer gereed voor gebruik?

Een gietvloer is binnen ongeveer anderhalf week beloopbaar. Dit is inclusief de voorbereidingstijd, de tijd die het kost om de gietvloer te leggen, de droogtijd en de afwerktijd.

Hoe bescherm ik een gietvloer tegen krassen?

Ook al zijn gietvloeren – dankzij hun toplaag – goed beschermd tegen krassen en slijtageplekken, toch kunnen ze na een jarenlang intensief gebruik slijtageplekken vertonen. Het is daarom slim om bijvoorbeeld een schoonloopmat bij de voor- en achterdeur te leggen en beschermdoppen onder de poten van de meubels te monteren.

Wilt u de vloer grondig laten reinigen? Schakel dan professionals in voor deze klus.

Kan ik een gietvloer ook weer verwijderen?

U kunt verschillende redenen hebben om een gietvloer te verwijderen. Zo kan de vloer dusdanig beschadigd zijn dat renoveren geen uitkomst meer biedt. Het is dan mogelijk om een gietvloer weer te verwijderen. Dat is echter wel een intensieve klus, omdat de gietvloer gehecht is aan de ondergrond.

Is een gietvloer geschikt voor een winkel?

Voor een winkel is een gietvloer uitermate geschikt. Wanneer u zoekt naar een vloerbedekking die zorgt voor een uniforme uitstraling van uw winkel én slijtvast is ondanks al dat winkelende publiek, is een gietvloer de perfecte winkelvloer.

Een gietvloer voor een garage, bestaat dat?

De vloer van een parkeergarage moet aan een aantal strenge eisen voldoen: hij moet onderhoudsarm zijn, zware belastingen aankunnen en lang meegaan. Aan al deze eisen voldoet een gietvloer voor een garage. G-vloeren heeft zelfs een speciale gietvloer voor garages ontworpen die bijdraagt aan veiligheid en een extreme belasting aankan.

Is een gietvloer in mijn keuken mogelijk?

Een keukenvloer, of dat nu in een restaurant is of thuis, krijgt altijd veel te verduren. Hij moet gemakkelijk schoon te houden zijn, vloeistofdicht zijn en onderhoudsvriendelijk zijn. Een gietvloer in de keuken is een perfecte match wat betreft deze eisen en kent nog veel meer voordelen. Zo is hij naadloos, veilig en brandwerend.

Is een gietvloer geschikt voor een showroom?

Jazeker. Sterker nog, een gietvloer in uw showroom zet uw producten in de spotlights. Dankzij het verbindende karakter van een gietvloer krijgt uw showroom een professioneel uiterlijk. Bovendien zijn de eigenschappen van onze gietvloeren uitermate geschikt voor showrooms: ze zijn oersterk, naadloos en zeer onderhoudsarm.

Kan een gietvloer in een appartement?

Een gietvloer kan vrijwel overal worden gelegd; zo ook in (nieuwbouw) appartementen. Het geeft dezelfde voordelen als een gietvloer in een woonhuis: het is zeer hygiënisch, volledig  naadloos, vloeistofdicht, te combineren met vloerverwarming en het past bij vrijwel elk interieur. Een nadeel van een gietvloer kan de geluiddemping zijn: niet elk type gietvloer is geluiddempend. Voor een gietvloer in een appartement raden we een polyurethaan gietvloer aan. Deze vloersoort heeft licht elastische eigenschappen, wat voor een geluiddempend effect zorgt. Indien er sprake is van een specifieke geluiddempingeis kunnen we rubberen matten toepassen en hierdoor exact en gericht voldoen aan decibel eisen.

Kan ik een gietvloer laten leggen voor een kleine oppervlakte?

Voor vrijwel elke oppervlakte kan G-vloeren een gietvloer leggen. Wel hanteren we een vast eindbedrag van 1 t/m 9 vierkante meter. Ook geldt: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs.

Een gietvloer met huisdieren: is dat wel slim?

Het is zeker mogelijk om een gietvloer te leggen als u huisdieren heeft. Het biedt zelfs voordelen. Zo is een gietvloer hygiënisch. Eventueel haaruitval van de huisdieren of vuil van buiten, zoals zand, is goed zichtbaar op de vloer en kan zich niet in een gietvloer ‘vestigen’ omdat het een naadloze vloer is. Hierdoor kan het gemakkelijk schoongemaakt worden. Ook is dit vloertype waterdicht en behoort een antibacteriële toplaag tot de mogelijkheden. Laat u hierover adviseren door een gietvloeren-expert.

Met een hond of kat in huis moet u er wel rekening mee houden dat sommige typen gietvloeren krasgevoelig kunnen zijn. De nagels van uw huisdier kunnen dan krassen veroorzaken. Wanneer u interesse heeft in een gietvloer en u zich informeert bij G-vloeren, zullen wij altijd vragen of u huisdieren heeft. Gelukkig zijn de meeste gietvloersoorten gewoon huisdiervriendelijk en hoeft u zich geen enkele zorgen te maken.

Kan een gietvloer gelegd worden in een oud huis?

Bent u de trotse bewoner van een oud huis, zoals een oude jaren ’30 woning, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe gietvloer? In de meeste gevallen is het gewoon mogelijk om een gietvloer over de (oude) bestaande vloer te laten leggen. Daarvoor moet de huidige vloer wel in een goede staat zijn. Laat een adviseur van G-vloeren langskomen of neem online contact op om de opties te bespreken.

Een gietvloer in een oude woning is een manier om de gehele uitstraling van de woning een upgrade te geven. Naast dat het er mooier uitziet, zorgt het meestal ook nog eens voor een waardestijging van uw woning. Win-win situatie dus!

Kan ik de kleur van mijn gietvloer veranderen?

Heeft u een prachtige gietvloer, maar heeft u toch spijt van de kleur? Of heeft u net een woning gekocht waar een gietvloer in ligt, maar zou u zelf een andere kleur hebben gekozen? Goed nieuws: u hoeft niet direct een nieuwe gietvloer te laten leggen, maar kunt de kleur veranderen door de toplaag te laten vervangen.

Net als bij een gietvloer reparatie wordt de gehele toplaag van de gietvloer verwijderd en vervangen door een nieuwe toplaag. U heeft hierbij precies dezelfde keuze als wanneer u een nieuwe gietvloer laat leggen: welke kleur wilt u? Wilt u een gietvloer door twee kleuren te mengen, of wilt u één kleur voor een hele strakke, rustige gietvloer? U kiest! Zo geeft u uw ‘nieuwe’ gietvloer de kleur die bij uw (nieuwe) interieur past.

Kan ik ergens gietvloer foto’s bekijken?

Foto’s bekijken is een goede manier om inspiratie op te doen en een eerste indruk van de mogelijkheden te krijgen. Op onze website vindt u twee uitgebreide portfolio’s waar u gietvloer foto’s kunt bekijken:

Is een gietvloer glad?

Een gietvloer is in principe niet glad, ook al lijkt dat door de vlakke uitstraling misschien wel zo. De structuur van de vloer en het materiaal hebben namelijk geen gladde werking. Wel zijn er enkele uitzonderingen. Een natte gietvloer kan namelijk wél glad zijn. In ruimtes die vaak nat worden, zoals een badkamer, raden we daarom gebruik van een antislip gradatie aan.

Hetzelfde geldt voor industriële ruimtes waar vloeistoffen op de vloer kunnen komen. Dit kan een gladde vloer geven. In dit soort gevallen raden onze adviseurs daarom ook altijd een antislip gradatie aan.

Ook na jaren zeer intensief gebruik van de vloer kunnen er – door slijtage – gladde plekken ontstaan in de vloer. Het is dan goed om een expert langs te laten komen om samen met u te beoordelen of de vloer toe is aan reparatie of vervanging.

Krijg ik snel krassen op een gietvloer?

Na jaren intensief gebruik kan een gietvloer krassen krijgen. Dit komt doordat de gietvloer een harde vloer is. Hoe harder de vloer, hoe eerder deze krassen zal vertonen. U kunt het zo zien dat een gietvloer krasgevoeliger is dan een hardstenen vloer, en minder krasgevoelig dan een houten vloer. Wel verschilt dit per type vloer. Wij kunnen hier u over adviseren.

Mijn vraag staat er niet tussen

Staat uw vraag hier niet tussen? Stel ze gerust telefonisch via 020 – 846 36 94, mail naar info@g-vloeren.nl of kom langs in onze showroom waar onze vloerexperts voor u klaar staan.

Gietvloer in de showroom bekijken

Het is mogelijk om langs te komen in onze gietvloer showroom. In onze showroom bekijkt u samples en vloeren van onze verschillende soorten vloersystemen, waarbij u door een technisch specialist wordt voorzien van advies op maat. Indien gewenst krijgt u ook meteen een offerte en kleursamples mee. Wilt u langskomen? Dat kan, maar gelieve wel op afspraak. Maak een afspraak via onderstaande contactgegevens en hopelijk zien we u snel in onze gietvloer showroom.

Gietvloer offerte

Wilt u een unieke en originele gietvloer, maar weet u nog niet wat het kan gaan kosten? Dan is een vrijblijvende offerte van G-vloeren een goede eerste stap. Geheel gratis ontvangt u direct een offerte op maat in uw mailbox. In het offerteformulier hoeft u alleen wat informatie achter te laten, zoals de gewenste uitvoerdatum, de oppervlakte, de ondergrond en natuurlijk uw contactgegevens. Een minuut na het versturen van het formulier ontvangt u de gietvloer offerte in uw mail.

Gietvloer offerte vergelijken

Heeft u al een gietvloer offerte van een andere partij en bent u benieuwd of het goedkoper (of eerlijker) kan? Dan kijken onze adviseurs graag met u mee. In sommige gevallen kunnen we meteen met een tegenbod komen wat u voordeliger uitkomt. Neem contact op voor meer informatie of vraag direct een gietvloer-offerte aan bij G-vloeren.

Contactgegevens

T: 020 - 846 36 94
E: info@g-vloeren.nl

De showroom is alleen op afspraak te bezoeken.

Onze openingstijden

Maandag09:00 t/m 18:00 uur
Dinsdag09:00 t/m 18:00 uur
Woensdag09:00 t/m 18:00 uur
Donderdag09:00 t/m 21:00 uur
Vrijdag09:00 t/m 18:00 uur
Zaterdag09:00 t/m 18:00 uur
ZondagGesloten

Gietvloeren in Nederland

Gietvloeren zijn in Nederland steeds populairder geworden, vooral op plekken die veel bezoekers ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan winkels, restaurants, hotels, scholen en kantoren. Deze drukbezochte locaties hebben vaak te maken met intensief gebruik en hoge verkeersstromen, waardoor de vloer veel te verduren krijgt.

Een gietvloer is ideaal voor deze situaties, omdat hij zeer slijtvast en duurzaam is. Door het naadloze karakter van de vloer is er geen kans op slijtage op de naden, waardoor de vloer langer mooi blijft, zelfs bij intensief gebruik. Daarnaast is een gietvloer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat essentieel is in drukbezochte ruimtes waar hygiëne belangrijk is. Ook het geluiddempende aspect van gietvloeren is een groot voordeel op plekken met veel bezoekers. Het helpt om het geluidsniveau te verminderen, waardoor een rustige en comfortabele omgeving wordt gecreëerd

Gietvloeren een uitstekende keuze voor drukbezochte plekken in Nederland. Ze bieden niet alleen esthetische voordelen, maar ook praktische voordelen zoals duurzaamheid, gemakkelijk onderhoud en geluiddempende eigenschappen. Daarnaast kunnen ze perfect worden afgestemd op de gewenste interieurstijl, waardoor ze een veelzijdige optie zijn voor verschillende soorten ruimtes. Het is dan ook begrijpelijk dat steeds meer bedrijven en instellingen in Nederland kiezen voor gietvloeren om aan de hoge eisen van drukbezochte plekken te voldoen.

G-vloeren: uw gietvloerspecialist!

G-vloeren heeft klanten van een nieuwe gietvloer voorzien in de plaatsen, provincies en landen:

G-vloeren: uw internationale gietvloerspecialist!

G-vloeren heeft klanten van een nieuwe gietvloer voorzien in de plaatsen, provincies en landen:

 • Gietvloer Alkmaar
 • Gietvloer Almere
 • Gietvloer Amersfoort
 • Gietvloer Amsterdam
 • Gietvloer Antwerpen
 • Gietvloer België
 • Gietvloer Breda
 • Gietvloer Brussel
 • Gietvloer Den Bosch
 • Gietvloer Den Haag
 • Gietvloer Eindhoven
 • Gietvloer Gorinchem
 • Gietvloer Groningen
 • Gietvloer Haarlem
 • Gietvloer Limburg
 • Gietvloer Zeeland
 • Gietvloer Apeldoorn
 • Gietvloer Arnhem
 • Gietvloer Assen
 • Gietvloer Barneveld
 • Gietvloer Coevorden
 • Gietvloer Delfzijl
 • Gietvloer Doetinchem
 • Gietvloer Drenthe
 • Gietvloer Dronten
 • Gietvloer Ede
 • Gietvloer Emmen
 • Gietvloer Heerenveen
 • Gietvloer Hoogeveen
 • Gietvloer Leeuwarden
 • Gietvloer Lelystad
 • Gietvloer Meppel
 • Gietvloer Muiden
 • Gietvloer Utrecht
 • Gietvloer Rotterdam

Meer over gietvloeren

Heeft u meer informatie nodig om te bepalen welke gietvloer het best bij u past? Lees meer over gietvloeren:

Wanneer u liever telefonisch uitleg krijgt over een nieuwe gietvloer, neem dan direct contact op met een van onze specialisten.